Torturile de nunta la moda in 2025 difera de la varietatea accentelor metalice, la interioare pline de culoare, dar, in cele din urma, cel mai important lucru in alegerea tortului de nunta potrivit este gustul delicios. Pentru a putea lua o hotarare in ceea ce priveste tortul perfect, este importanta documentarea si degustarea mai multor tipuri, inainte de a lua decizia finala. Criteriul dupa care ne ghidam in acest an este alegerea unei arome de sezon. Daca nunta mult asteptata are loc vara, este ideal sa se opteze pentru o aroma usoara, de exemplu cea oferita de fructele de sezon, pe cand prajiturile bogate in ciocolata sunt potrivite pentru lunile mai reci. Din fericire, dispunem de o varietate bogata de idei in ceea ce priveste torturile de nunta la moda in 2025.
Torturi la moda in anul 2025
Daca sunteti in cautarea aromei perfecte de vara, lamaia este alegera de top in anul 2025, pentru majoritatea mireselor si firmelor de catering. Puteti opta pe un tort clasic cu crema de lamaie si o glazura dulce ca fondant sau chiar crema de unt. Adaugarea unor fructe de padure va da un gust inedit.
O alta alegere excelenta este asa numitul “Tort de catifea”. Daca vrei sa adaugi textura si culoare tortului tau, alegerea acestui model va bifa cu siguranta doua dintre cele mai importante trenduri ale anului 2025. Contrastul dintre glazura alba si blatul colorat intens cu siguranta va fi apreciat si in randul celor mai pretentiosi invitati.
Daca esti adepta prajiturilor de ciocolata, dar totusi nunta este programata in mijlocul verii, poti jongla cu aromele, optand pentru un tort cu crema de ciocolata si blat cu aroma de lamaie. O alta combinatie delicioasa include crema de banane, alune si glazura de ciocolata.
O modalitate foarte buna de a face ciocolata mai usoara este adaugarea mentei. Fie ca optezi pentru o crema mousse de ciocolata cu menta sau un blat de ciocolata neagra, adauga cu incredere fructe de sezon si vei obtine una dintre cele mai speciale arome.
La moda in anul 2025 predomina torturile cu aroma de citrice. In cazul in care va incanta aceasta idee, dar aroma de lamaie nu este pe gustul tau, a doua cea mai buna optiune este portocala. Poti asocia oricand crema de portocale cu glazura de ciocolata alba.
Una dintre cele mai controversate idei de torturi la moda in 2025 este ideea brioselor. Daca doresti ceva diferit si nu vrei sa optezi pentru tortul de nunta traditional, briosele pot fi facute, de asemenea, intr-o varietate de arome. Acestea sunt alternativa la moda in 2025, fiind in topul preferintelor nonconformistilor. Torturile de nunta “Cupcake” sunt mai ieftine si totodata mai usor de realizat decat cele traditionale. Ai libertatea de a alege mai multe arome, design-uri si modele, iar in cazul in care nu te poti hotari, poti oricand combina alegerile, rezultand ceva inedit.
Istoria tortului de nunta
Tortul de nunta nu a insemnat intotdeauna indulcirea invitatilor. In vremurile de demult, tortul nu era destinat servirii ca desert, ci mai degraba era considerat un simbol al fertilitatii miresei. De asemenea, si bucatele aveau alta intrebuintare: la sfarsitul nuntii, acestea erau stranse la un loc, iar mirii incercau sa se catare pe cele adunate, fara sa le darame, pentru a se saruta. In cazul reusitei, le era asigurata o viata plina de prosperitate si fericire…
Torturile de nunta la moda in 2025 sunt cu certitudine delicioase, datorita ingredientelor alese cu atentie. Insa un singur lucru poate face un tort de nunta sa iasa in evidenta mai mult decât orice altceva – acel ingredient care nu trebuie sa lipseasca este numit “Dragoste”.