Torturile de nunta cu martipan si modul lor de prezentare au un design de valoare, unic, frumos si gustos, oferind per ansamblu o nota de eleganta. Torturile de nunta cu martipan sunt incluse in modelele de tort gustoase si sanatoase cu un cotinut caloric scazut, ideal in meniul nuntii.
Ce este martipanul?
Martipanul este un amestec de migdale si pasta zahar care este folosit pentru prajituri, torturi si alte produse de patiserie sau este sculptat intr-o varietate de forme, pentru a fi consumate ca bomboane sau folosite ca decoratiuni de tort.
Este pur si simplu un amestec de pasta de migdale, zahar pudra si un agent de umezire, cum ar fi apa, siropul de porumb, glucoza, fondant sau albusul de ou. Dupa ce ingredientele sunt amestecate, pasta ajunge la o consistenta de aluat sau cauciuc moale si poate fi rulata in diferite forme, taiate sau turnate.
Deoarece martipanul este atat de delicios, se poate consuma ca atare sau este adesea folosit in prajituri sau in calitate de decor. Atunci cand este utilizat pentru a imbraca un tort, acesta este rulat intr-o foaie subtire si apoi este drapat peste tort, de obicei, cu o glazura de fructe aplicata intre tort si martipan astfel incat glazura se lipeste mai bine. Odata ce a fost drapat peste tort, partile laterale ale foii sunt atent netezite jos, astfel incat produsul final este uniform si fara bule de aer sau riduri.
Personalizarea unui tort cu martipan
Martipanul este folosit pentru a decora prajituri si torturi pentru diferite evenimente speciale din viata dumnevoastra. Are textura moale, este maleabil si permite unui decorator sa-l modeleze in forme tridimensionale, cum sunt florile, fructele, oamenii, sau animalele.
Tortul de mireasa cu martipan poate fi colorat cu colorant alimentar, iar prin tehnici profesionale se pot realizata forme foarte realiste. Folosind forme de prajituri speciale sau un cutit ascutit, acesta poate fi taiat in forme, litere si cifre, care sunt apoi atasate partilor laterale sau de sus ale unui tort. Aceste decoratiuni adauga culoare, aroma, textura si pot transforma un tort de nunta simplu in ceva spectaculos.
Detaliile finale de pe un tort pot fi create cu toate aceste modele decorative. Zaharul caramelizat este tras in fasii si apoi sunt formate arcuri si alte forme. Aceasta glazura se poate topi, asa ca trebuie sa fie pastrata la rece. Se formeaza o pasta facuta din zahar, amidon de porumb si gelatina. Acest ingredient este excelent pentru realizarea de flori realiste si decoratiuni, se usuca, iar in final apare un decor precum portelanul, ca aspect.
Modele de torturi de nunta invelite in martipan
- Tort de nunta in martipan – model clasic;
- Tort de nunta in martipan cu tematica de culoare, cu tematica florala, in functie de anotimp;
- Tort de nunta in martipan cu insertii de dantela, perle, margele, insertii, stralucitoare, toate detaliile fiind realizate tot din martipan.
- Tort de nunta cu figurine de martipan;
- Tort de nunta cu fructe si flori din martipan;
- Tort de nunta cu tematica marina, invelit in martipan…