Unul dintre principalele momente ale evenimentului va fi atunci cand veti ajunge sa taiati tortul de la nunta, in fata tuturor prietenilor si familiei. Unele cupluri opteaza pentru tort traditional de nunta asamblat pe niveluri sau etaje, iar alte cupluri sunt putin mai curajoase si aleg un tort de nunta unic sau torturi de nunta tip briose, care sunt mai usor de impartit.
Torturile de mireasa variaza in functie de pret si detalii, si trebuie sa fie comandate in avans pentru ziua cea mare. In mod normal, maestrul cofetar care pregateste tortul de nunta trebuie sa il livreze la locul locul evenimentului in ziua respectiva in mod corespunzător.
Personalizarea torturilor de mireasa
Pentru varietate, unele cupluri au diferite modele de tort de nunta, realizate pe mai multe etaje preparate in diferite forme si arome. Umpluturile pentru tortul de nunta pot fi din ciocolata, vanilie, morcov, brânza, frisca, combinatii diverse de fructe, fructe de padure, citrice, inghetata, vanilie, crema de unt, ganas, nuca de cocos, cafea, bezea, mascarpone, nuci.
Personalizarea torturilor se poate face cu diverse flori, modele pictate, figurine, desene, funde, insertii de materiale comestibile, detalii stralucitoare facute din zahar tos, caramel, martipan, ciocolata, frisca, diferite tipuri de bomboane, ciocolata, jeleuri, foi de napolitane.
Modele de torturi de mireasa
• tort de mireasa cu fructe de padure neglazurat sau „naked-cake” – un tort lejer pentru o nunta de vara;
• tort cu glazura si ornamente stralucitoare, pentru o petrecere somptuoasa;
• tort cu insertii comestibile sub forma de dantela si damasc, pentru o nunta eleganta, cu detalii in alb si negru;
• tort in diverse culori si marimi in concordanta cu tematica evenimentului;
• tort etajat cu insertii de flori naturale;
• tort de mireasa cu insertii de cristale;
• torturi de mireasa stil briose sau mini prajiturele, un turn de prajiturele, care sunt, de obicei, in diferite arome; glazura poate include mai multe tipuri diferite de simboluri, initialele, flori, fructe;
• tort de ciocolata decorat cu capsuni glazurate;
• torturi de mireasa extravagante, cu decor din foita de aur;
• tort pictat cu detalii din tematica nuntii: flori, fluturi, inimi;
• tort texturat realizat in tehnica 3D;
• tort sub forma de diverse figurine;
• tort din diferite tipuri de branza, accesorizat cu smochine, struguri, nuci;
• tort ganas;
• tort mireasa imbracat in panglici din zahar tos;
• tort in stil curcubeu;
• tort mireasa invelit in martipan;
• tort „croquembouche”, care este un con mare de profiterol cu o cascadă de caramele (la care se adaugă migdale zaharisite confiate , ciocolată, flori, panglici);
• tort cu tematica din filme, desene animate sau, de ce nu, cu siluetele mirilor…