Rochia de mireasă lăsată moștenire de la mama sau bunica - Mireasa Perfecta.ro

Rochia de mireasă lăsată moștenire de la mama sau bunica

0 Comentarii

Ce poate fi mai frumos decât să porți aceeași rochie la nunta ta pe care a purtat-o la propria nuntă mama sau bunica ta?!

            Bineînțeles că totul ține de gusturile pe care le ai, dacă ești într-adevăr dornică să faci acest lucru, nu să fii constrânsă de situație, de cei din jurul tău. Nimic nu e mai neplăcut decât să nu te simţi confortabil în ziua nunții tale, să nu fii mulțumită de alegerile făcute.

O vei putea purta ca atare, exact cum ai primit-o sau îi vei putea adăuga ceva nou sau orice ar putea da o notă de originalitate.

Ceva ce este vechi, mai ales rochia de mireasă purtată, va reprezenta legătura ta cu familia.

Ai grijă totuși să nu aibă ceva defecțiuni, materialul să fie la fel de rezistent, să nu ai surpriza de a rămâne cu părți din aceasta în timp ce vei dansa sau în cazul în care cineva îți va călca trena. Poartă și ceva nou, măcar bijuteriile sau pantofiorii să nu fi fost purtați. Ai grijă ca pantofii să fie purtați de câteva ori de tine prin casă, pentru a te obișnui cu ei, încât să nu te strângă în noaptea nunții.

rochia-de-mireasa-de-la-bunica

Nu sunt puține persoanele care decid să facă această alegere, mai ales dacă doresc să respecte tradiția. Tradiția mai sugerează să se poarte ceva împrumutat mai ales de la persoane care sunt deja căsătorite și au o căsnicie fericită, pentru a fi drept un talisman aducător de noroc.

Alte obiecte des împrumutate pentru nuntă sunt: bijuteriile, gentuțele, batistele de mătase, voalul etc.

O altă tradiție ar fi purtarea de obiecte ce au drept nuanță albastrul. Acesta semnifică detașarea de valorile acestei lumi și aspirația sufletului către divin, dar și profunzimea sentimentelor de dragoste, mai ales fidelitatea ce trebuie să vă guverneze toată viața. Printre obiectele cu această culoare se regăsesc bijuteriile, o fundiță mică așezată în par chiar de la coafor, chiar și o jartieră ce va fi aruncată de către mire către grupul de burlaci prezenți la nuntă etc.
Totuși, ceva nou înseamnă speranță spre un viitor mai bun alături de soțul pe care ți l-ai ales.

Indiferent de alegerile pe care le iei, ai grijă să nu creezi asocieri de culori sau stiluri nepotrivite, ci doar să îți întregești aspectul general cu ajutorul accesoriilor.

Cu toate acestea, „piesa de rezistență” va rămâne tot rochia de mireasă, prin ea te vei impune în fața celor dragi ție, trebuie să fii cea mai frumoasă, cea mai strălucitoare și cea care se va bucura cel mai mult de nuntă și va fi cea mai puțin stresată…

Combină culorile în așa fel încât la final să te simți bine și mulțumită de alegerile făcute. Întreabă-ți și partenerul dacă este de acord cu dorinţa ta, de a purta rochia sau obiectele împrumutate de la rude sau prieteni. Există posibilitatea ca el să nu își dorească acest lucru. Trebuie să fie și el mulțumit și fericit că i-ai ascultat sfaturile, pentru a nu îi da vreo șansă de a te face nefericită în acele momente în care ar trebui să fii cea mai fericită.Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.