Dacă sunt la a doua căsătorie, mai port rochie de mireasă? - Mireasa Perfecta.ro

Dacă sunt la a doua căsătorie, mai port rochie de mireasă?

0 Comentarii

Cununia este Taina prin care un bărbat și o femeie se unesc prin căsătorie, prin harul Sfântului Duh.

În credința ortodoxă se spune că nu prea este indicat ca femeia să poarte la biserică rochie de mireasă la cea de-a doua nuntă, dar numeroase femei obișnuiesc totuși să poarte, fără a ține cont de spusele preotului.

Albul nu a fost folosit dintotdeauna pentru rochiile de mireasă. În Evul Mediu, rochiile aveau culorile curcubeului, mai ales în nuanțe de galben, portocaliu și roșu.

Începând cu anii 1500, timp de 100 de ani, printre nuanțele predominante ale rochiei de mireasă era albastrul. În 1600 se foloseau mai ales corsetul, broderia și mânecile cu volane exagerate și tulul. În anii 1700, miresele purtau rochii cu nuanțe de roz purpuriu sau pal, criolina și corset. Începând cu nunta reginei Victoria, în 1840, miresele au început să îi urmeze exemplul și să poarte rochii de mireasă în nonculoarea alb.

Albul înseamnă puritate, de aceea nu e indicat ca rochia să fie albă dacă fata și-a pierdut puritatea înainte de nuntă. Dar în zilele noastre e foarte greu să găsești astfel de fete, astfel că nu mai contează atât de mult nuanța rochiei.

În religia ortodoxă este permis ca o persoană să se căsătorească în biserică de trei ori de-a lungul vieții, la a patra căsătorie nu mai este voie ca ceremonia să fie desfășurată în această locație. Este permis de trei ori pentru a nu trăi în păcat, dar la a patra deja acea persoană dă dovadă de neîncredere, că nu îi pasă de persoana de lângă ea, chiar că nu știe să își aleagă partenerul sau partenera cum trebuie. Cununia întreagă se oficiază dacă persoanele sunt la prima căsătorie sau dacă una dintre ele este, de asemenea, la prima căsătorie. Dacă ambele sunt la cea de-a doua căsătorie, se face cea de-a doua nuntă.

Biserica admite ca un cuplu căsătorit să se despartă doar dacă unul dintre parteneri a comis un adulter sau dacă ambii doresc să intre în monahism.

Printre superstițiile legate de cununie întâlnim:

 1. Nunta nu trebuie săvârșită în luna mai, deoarece relația se spulberă precum florile din copaci;
 2. Se spune că prima lumânare care se va stinge va arăta care dintre mire și mireasă va deceda primul;
 3. Aruncarea cu orez în miri după ieșirea din primărie sau biserică conduce spre o viață roditoare.
 4. Printre semnele bune din ziua nunții sunt: observarea unui curcubeu, ploaia din noaptea nunții, întâlnirea cu o pisică neagră.
 5. Printre semnele rele întâlnim: vederea unui călugăr sau a unei măicuțe, vederea unui mormânt deschis.
 6. Miresele nu trebuie să își realizeze propria rochie de mireasă.
 7. Căsătoria în ziua de naștere a ta sau după asfințit aduce ghinion.
 8. Purtarea în ziua/noaptea nunții a pantofilor sau sandalelor deschise la degete (adică dacă se văd degetele) aduce ghinion deoarece se pierde norocul printre degete.
 9. Voalul simbolizează alungarea spiritelor rele.
 10. Dacă se plânge la nuntă, lacrimile vor aduce noroc.
 11. Ca mireasă nu e bine să pozezi singură și nici să faci poze îmbrăcată cu rochia înainte de nuntă.
 12. Dacă ai fost domnișoară de onoare de trei ori, vei rămâne nemăritată…

Bineînțeles că rămâne la libera alegere dacă doriți sau nu să credeți în aceste superstiții sau dacă doriți să purtați rochia de mireasă la cea de-a doua căsnicie.Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.