Cum alegem rochia de mireasa? - Mireasa Perfecta.ro

Cum alegem rochia de mireasa?

0 Comentarii

Unele persoane o visează încă de la o vârstă fragedă, altele o caută zi de zi în magazine încercând să ajungă într-un final la acea rochie perfectă, una care face o femeie să strălucească, dintr-un material care se potrivește cu pielea viitoarei soții, într-o seară de vis. Este oare ușor? Nicidecum! Uneori, chiar și aceste făpturi minunate, femeile, au nevoie de ajutorul experților. Cum alegem rochia de mireasă este, de fapt, o aventură prin magazine și presupune zile lungi de căutări printr-o gamă uriașă de modele și tipuri de material.

•    Când se poate transforma totul în chin?

În momentul în care imaginația ta nu se potrivește cu ceea ce găsești în magazine. De aceea, în clipa în care am pornit în căutarea unei rochii de mireasă trebuie să ținem cont nu numai de viziunea personală asupra rochiei, ci și de croiala acesteia. Să nu uităm însă de forma corpului nostru și de faptul că îmbrăcămintea ne poate face să strălucim, dar la fel de ușor ne poate dezavantaja. De exemplu, acea rochie de mireasă nepotrivită va accentua exact lucrurile pe care nu ți le dorești să fie accentuate.

Ești o femeie minionă? Absolut adorabil! Hai să ținem cont de anumite principii vechi de când lumea. Ai nevoie de o rochie care oferă acea senzație de alungire a corpului tău. Ai câteva kilograme în plus? Se recomandă să mergi la o sală de sport înainte de ziua cea mare însă cum știm că timpul se scurge foarte repede, îți propunem să cauți în magazine acele rochii care estompează volumul. Pare ceva magic, nu-i așa? Să poți da impresia că ești mai înaltă, mai slabă sau mai scundă…

Totul este posibil atunci când suntem îndrumate de specialisti către rochia perfectă. Și pentru că știm că este dificil, am ales să prezentăm tipuri de rochii care se potrivesc anumitor conformații, anumitor trupuri. Cu siguranță modelele sunt extrem de variate, dar există și în acest domeniu cinci tipuri principale de rochii care stau la baza alegerii.

•    Modelul „A”

Sună ciudat? Litera A se află la începutul alfabetului și multe studii au arătat că este întâlnită cel mai des. Analogia cu rochiile de mireasă de tip „A” este foarte potrivită în acest caz, întrucât acest model este cel mai des întâlnit.

Urmărește discret formele corpului și din punctul în care materialul a ajuns la talie, acesta coboară până la podea făcând trimitere către litera A. Indiferent că ești minionă, slabă, plinuță sau mult prea înaltă… în cazul acestui tip nu contează atât de mult, deoarece este potrivit oricărui tip de siluetă.

Tipul „A”

•    Rochia dreaptă

Dragele noastre minione, această rochie este modelul perfect pentru voi! Într-un moment sunteți mai scunde, apoi, după ce îmbrăcați rochia dreaptă, oferiți impresia de alungire a corpului.

Bineînțeles, acest tip de rochie se mulează perfect și pe corpul unei femei înalte și suple. Fiecare detaliu este evidențiat prin intermediul acestui model. El trasează linii fine din partea de sus a corpului până aproape de gambe, ori alunecă timid din dreptul coapselor.

rochie de mireasa dreapta

Am spus că evidențiază detaliile? În acest caz, domnițele noastre dragi care se luptă cu acele kilograme în plus trebuie să elimine din listă acest tip. Cu siguranță există rochia perfectă în lista noastră de tipuri principale, dar, pentru ele, nu este aceasta!

•    Rochia de bal

Cine nu a visat în copilărie această rochie? Toate prințesele îmbată privirile celorlalți în acest tip de rochie. Fixată în partea de sus a corpului, aceasta aduce aminte de rochia de tip „A”, dar în acest caz fusta este mult mai largă și mai voluminoasă. Miresele înalte sunt chemate acum la apel! Șoldurile fine și topul strâns perfect vor aduce la lumină prințesa din interior! Acest model de rochie nu se recomandă femeilor mici de înălțime. De ce? Fiind atât de voluminoasă în partea de jos, stimatele doamne scunde ar putea da senzația că rochia le înghite, le ascunde.

rochie mireasa de bal

•    Rochia de mireasa sirenă și rochia „trompetă”

Am ajuns la mijlocul căutărilor noastre, al treilea tip ne va învăța, de asemenea, cum alegem rochia de mireasă. Haideți să ne imaginăm împreună o sirenă, dar haideți să ne-o imaginăm la malul mării, atinsă de soarele cald dintr-o zi de vară. Vizualizăm formele corpului ei cu precizie acum și putem face o analogie cu acest tip de rochie. Mulată în partea de sus a corpului, rochia de tip sirenă se întinde până în dreptul genunchilor și este perfectă pentru femeile care au silueta în formă de clepsidră.

rochii mireasa tip sirena

Acum că am încheiat exercițiul nostru de imaginație, ce înseamnă rochia de tip „trompetă”? Începe la fel ca tipul „sirenă”, topul fiind perfect lipit de sâni, dar în momentul în care se întâlnește cu șoldurile, aceasta nu mai este mulată.

•    Rochia „Imperiu”

Ai o talie de viespe? Acest model vine în conturarea visurilor tale! Uneori, talia se identifică încă de sub sâni. Cu o asemenea talie evidențiată, seara magică a nunții va fi cu siguranță memorabilă. Fusta nu este voluminoasă și nici nu se unduiește ca în cazul tipului „sirenă”, mai sus menționat. În cazul rochiei de tip „Imperiu”, fusta este în general dreaptă sau urmărește să semene cu litera A.

rochii mireasa Imperiu

Am prezentat mai sus tipurile de rochii, însă haideți să trecem împreună acum prin câteva probleme pe care le întâmpină fiecare viitoare mireasă.

Cum alegem rochia de mireasă dacă…

1.    …ești o mireasă cu sânii prea mari?

Mulți bărbați ar spune că nu există sâni prea mari, dar știm că există femei la care căutarea sutienului potrivit necesită foarte multă răbdare. Pentru că știm cât este de greu pentru tine să găsești ceva care să nu te asemene cu un balon, dacă te regăsești în această categorie, îți propunem corsetul în formă de V sau oval. Materialul este, de asemenea, extrem de important. Textura materialului trebuie să fie rigidă.

2.    …ești o mireasă cu sânii prea mici?

Încercăm să surprindem extremele, așa că vom oferi sfaturi și pentru acele femei care consideră că au sânii mult prea mici. Ce ar trebui să alegi dacă te regăsești în această categorie? Rochia pe gât este o alegere potrivită. Poți opta și pentru acele rochii cu spatele gol. În așa fel, sânii vor părea mai mari.

3.    …ești o mireasă cu șoldurile mari?

Cu toate că șoldurile poate sunt puțin prea mari, femeile din această categorie pot purta cu mândrie rochia de tip prințesă. Acest model ascunde orice detaliu pe care o femeie cu șoldurile mari dorește să le ascundă.

4.    …ești o mireasă cu spatele lat?

În cazul acesta, se recomandă să nu alegi o rochie ce dezgolește spatele, ori una care surprinde prin bretele largi. Cum alegem rochia de mireasă? Pentru aceste femei, simplitatea este cheia. Nu este nevoie de un corset complex sau de bretele care să atragă privirea tuturor în dreptul umerilor. Lipsa bretelelor constituie un avantaj, iar decolteul trebuie să fie în forma literei V.

5.    …ești o mireasă fără talie?

Totul pare atât de dificil în alegerea rochiei de mireasă, dar anumite reguli vor îndruma cu siguranță femeile în această căutare. În cazul în care talia nu este punctul tău forte, rochiile de tip sirenă nu sunt alegerea potrivită. Acestea vor evidenția exact elementul care nu constituie pentru tine un avantaj. Și pentru că știm că îți dorești să strălucești în seara nunții, un accesoriu te poate ajuta. O eșarfă mare aduce nu numai un plus de eleganță, ci și o conturare armonioasă a întregului trup…

Cu siguranță lucrurile par complicate însă urmărirea unor principii vechi de când lumea vor aduce mai aproape împlinirea visului oricărei femei ce se află în fața celui mai important eveniment din viața ei. Cum alegem rochia de mireasă este dificil, dar această căutare, acest tumult de emoții care traduce perioada din apropierea nunții reprezintă elementele care oferă cu adevărat culoare și semnificație.Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.