Tradiții de nuntă din întreaga lume - Mireasa Perfecta.ro

Tradiții de nuntă din întreaga lume

0 Comentarii

Fiecare mireasă are așteptări mari de la nuntă și decide împreună cu familia ce tradiții se vor pune în practică la evenimentul mult așteptat. În continuare îți vom prezenta câteva tradiții de nuntă, din întreaga lume, din care poți să te inspiri.

Grecia

Dacă vrei să îți meargă cât mai bine în noua căsnicie, iar viața ta să fie mereu dulce, atunci când îmbraci rochia de mireasă ar trebui să pui un cub de zahăr în mănușă.

Marea Britanie

Pentru ei, miercurea este considerată cea mai bună zi pentru nuntă. Totuși, se spune că dacă vă veți căsători lunea, veți fi bogați, iar dacă o faceți marți, veți fi sănătoși. Englezii cred că dacă găsești un păianjen în rochia de mireasă vei fi extrem de norocoasă.

Egipt

În Egipt, mireasa este ciupită în ziua nunții de domnișoarele de onoare pentru a avea noroc în căsnicie. După încheierea nunții, familia gătește pentru proaspătul cuplu, pentru ca acesta să se poată relaxa timp de o săptămână.

Cehia

În Cehia, orezul care se aruncă în cei care se căsătoresc este înlocuit cu mazărea.

Suedia

Aici, miresele au bani valoroși (de aur de la mamă și de argint de la tată) în fiecare pantof. Acest lucru se face pentru ca celor doi miri să nu le lipsească absolut nimic.

În Antichitate se credea că vălul purtat de mireasă pe față o ajuta să se protejeze de spiritele rele, iar de atunci acest lucru a devenit o tradiție populară. În trecut, în Danemarca, mirii își inversau ținutele pentru a deruta spiritele rele.

Dacă dintr-o familie prima care face nuntă este fata cea mai tânără, sora mai mare trebuie să danseze în picioarele goale la nuntă, fiindcă altfel nu se va mai căsători niciodată…

Petrecerea burlacilor a fost ținută prima dată de soldații spartani, care își luau la revedere de la zilele de celibatari prin intermediul unei petreceri.Loading..
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.