Pe cine sa invitati sau sa nu invitati la nunta? - Mireasa Perfecta.ro

Pe cine sa invitati sau sa nu invitati la nunta?

0 Comentarii

Alcatuirea listei invitatiilor nu este o sarcina simpla, asa cum poate parea la inceput. Trebuie sa tineti seama de cateva reguli de eticheta si, desigur, de bugetul pe care il aveti la dispozitie. Trebuie sa fiti pregatiti, in primul rand, pentru musafirii neinvitati. Ce te faci daca intentionezi sa ai o nunta mai micuta, numai cu membrii familiei si cativa prieteni apropiati, dar cunoscutii iti cer detalii despre nunta, autoinvitandu-se?!

Trebuie sa fii diplomata. Le multumesti pentru interes, dar le explici ca, oricat ti-ai fi dorit sa ai multi invitati la marele eveniment, ati decis sa aveti ceva mai restrans si mai convenabil.

Puteti dezvolta apoi: spatiul redus, buget limitat, familii mari, sau sa lasi lucrurile asa, pur si simplu. Si daca este cineva pe care ti-ar fi placut sa-l fi putut invita, promite-i ca, dupa luna de miere, il vei invita sa vada pozele de nunta si filmarile.

invitati la nunta

Daca invitati o anumita persoana, atunci trebuie sa va asteptati ca aceasta sa vina insotita sau nu. Daca este o persoana casatorita, cu siguranta ca va veni impreuna cu partenerul de viata. Daca este logodita sau daca are o relatie stabila de ceva timp, la fel.

Calculul trebuie facut, asadar, ca pentru doua persoane. Atunci cand inviti o persoana singura, necasatorita sau nelogodita ori chiar divortata, surprizele se pot tine lant. Nu poti anticipa daca vei avea unul, doi sau chiar trei invitati, daca partenerul celui invitat are cumva si un copil adolescent.

In cazul nuntilor cu dar, musafiri pot veni sau nu, indiferent daca i-ati invitat sau nu cu toata „pompa”. Este loterie curata! Dar trebuie sa stiti un numar, pentru a putea comanda numarul corespunzator de portii furnizorului sau restaurantului unde are loc evenimentul. Chiar si alegerea acestuia din urma depinde de numarul invitatilor reali, nu ipotetici.

Daca nu primiti confirmarea pana la termenul-limita, inseamna ca invitatii nu au de gand sa va onoreze cu prezenta. Ii puteti elimina fara probleme din lista pentru furnizor! Daca va suna insa aproape de finalul termenului si voi deja ati comandat portiile sau ati ales deja locatia, ii puteti multumi si apoi informa ca nu l-ati luat in calcul, din moment ce nu a raspuns la timp.

Un alt aspect dificil este invitarea colegilor de munca. Daca nu ii poti invita pe toti, trebuie sa faci un proces strict de selectie. Dar cum?

In primul rand, nu trebuie sa il omiti pe seful tau. Este prima alegere, indiferent daca iti place sau nu. Apoi urmeaza cei cu care vii mai des in contact si cu care nu ai mai putea da ochii apoi daca nu ii inviti si pe ei.

Daca si asa ar fi prea multi, atunci poti sa nu ii mai inviti pe niciunul, anuntandu-i ca faceti o nunta numai in familie si sa ii convocati la o petrecere ulterioara, numai pentru ei.

In ceea ce ii priveste pe membrii familiei, se recomanda sa ii invitati pe toti. Chiar daca, intamplator, cu unii nu sunteti tocmai in cele mai bune relatii sau nu i-ati mai vazut de mult, este bine ca la acest eveniment sa nu ii omiteti. Relatiile din familie sunt unice, iar momentele cele mai importante trebuie petrecute alaturi de rude.

In familiile traditionale, prezenta parintilor celor doi miri si chiar a bunicilor este absolut necesara. Tatal trebuie sa isi conduca fiica la altar sau sa fie alaturi de ea la intrarea in biserica, in functie de religie…

Cat despre fostele sotii sau fostii soti, este exclusa prezenta lor! Totul ar fi o parodie! Prietenii comuni ar putea fi pusi intr-o situatie jenanta, imposibila, chiar daca relatiile intre fosti ar fi perfecte, prietenesti. Cu siguranta lista nu trebuie sa contina numele acestor persoane!

Dupa cum vedeti, este tare complicat de realizat si difera de la caz la caz aceasta aparent banala lista a invitatilor!

[widget id="rssimages-7"]