Organizare nunta pas cu pas - Mireasa Perfecta.ro

Organizare nunta pas cu pas

0 Comentarii

Au trecut emoțiile, felicitările, a trecut euforia cu cererea în căsătorie… urmează partea cea mai grea – pregătirile! Un eveniment atât de important necesită contactarea profesioniștilor din multe domenii, stresul acumulându-se atunci când îți dai seama că trebuie să vorbești cu fotograful, Dj-ul, croitoreasa așteaptă să-i dai un răspuns, să nu uităm de preot… of, și invitațiile! Nici n-am început bine și deja s-au strâns atâtea de făcut. Există totuși o soluție: aceea de a organiza nunta pas cu pas. Un plan concret te poate ajuta să nu intri în panică pentru că ai uitat ceva.

Reușita unei nunți poate sta chiar în cele mai mici detalii, astfel încât ai nevoie de multe luni pentru a pune la punct totul și a te asigura că fiecare invitat în parte se va simți bine. Îți propunem un plan de organizare a nunții pas cu pas. Astfel, am alcătuit etape simple, începând cu un an înainte de eveniment. Un an este perioada optimă pe care o aleg majoritatea cuplurilor, în mare parte din cauza faptului că restaurantele, formațiile sau Dj-ii, coordonatorii sunt ocupați și își rezervă cu mult timp înainte evenimentele.

Cu un an înainte…

Stabiliți bugetul. Acesta poate fi momentul în care vă puteți da seama dacă dispuneți de resursele materiale pentru a organiza nunta sau trebuie să mai așteptați. Bineînțeles, există soluția unui împrumut, dar grija returnării se va aduna celorlalte și stresul poate căpăta dimensiuni riscante. Bugetul trebuie stabilit în mod realist, ba chiar un sfat interesant este să puneți pe listă prețuri puțin mai mari, așa încât eventualele cheltuieli neprevăzute să poată fi acoperite.

Alegeți biserica și locația. Există riscul ca biserica unde ți-ai dorit să te cununi de când erai mică să fie ocupată în data pe care v-ați ales-o. De asemenea, restaurantul care îți place atât de mult și pe care îl vezi perfect ar putea să fie deja rezervat. Așadar, acestea sunt printre primele lucruri de care trebuie să te ocupi, urmate de felurile principale de mâncare. În cazul în care sunt mulți invitați ați putea lua în calcul contactarea unei firme de catering.

Cu o jumătate de an înainte…

Alegeți o agenție de nunți. Organizatorii de nunți știu cu exactitate tot ceea ce trebuie făcut, tu ai datoria să spui ceea ce-ti dorești.

Stabiliți nașii. Dacă nu ai știut-o dinainte, a venit momentul să propui unor persoane apropiate să-ți devină nași spirituali. De asemenea, este momentul să alegi cavalerii și domnișoarele de onoare.

Faceți plăți în avans. Restaurantele au nevoie de plata în avans pentru a confirma. Nu uitați să cereți o confirmare în scris de primire a acestui avans, precum și să stabiliți și să semnați un acord prin care să nu existe costuri suplimentare la sfârșit.

Caută rochia de mireasă. Un moment pe cât de plăcut, pe atât de greu este alegerea unei rochii de mireasă, dar căutarea trebuie să înceapă cel târziu cu câteva luni înainte. În alegerea acesteia trebuie să țineți cont de stilul nunții.

Faceți lista de invitați. Lista trebuie făcută cu atenție, așa încât să nu omiteți persoane care nu merită să fie uitate!

Alegeți muzica și contactați un DJ sau o formație. Trebuie să vă asigurați că respectivii sunt disponibili la data aleasă de voi.

Alegeți fotograf și cameraman. În acest caz se recomanda să puneți preț pe calitate, deoarece amintirile voastre constă și în filmările și pozele rezultate.

Cu patru luni înainte…

Căutați costumul mirelui. Probabil la prima căutare îl veți găsi, bărbații sunt mult mai puțin pretențioși!

Căutați locații pentru luna de miere. Agențiile de turism au oferte speciale pentru biletele rezervate cu mai multe luni înainte.

Cu trei luni înainte…

Completează ținuta. Pantofii, voalul, ciorapii sunt câteva dintre lucrurile care îți întregesc ținuta și trebuie și ele achiziționate din timp.

Alegeți invitațiile. Este un moment bun pentru a alege invitațiile și pentru a crea textul, care se recomanda să fie cât mai clar și să conțină data, locul, ora, precum și un număr de telefon unde pot confirma sau infirma. Organizează nunta pas cu pas și pune accent pe detalii!

Cu o lună înainte…

Alegeți verighetele și buchetul. Se recomanda ca verigheta să se potrivească cu inelul de logodnă.

Trimiteți invitațiile. Este timpul potrivit să trimiteți sau să înmânați invitațiile.

Strângeți actele necesare cununiei civile și religioase: analize, adeverințe, copii după acte etc.

Cu 15 zile înainte…

Întocmiți lista finală cu oaspeții. Contactați persoanele care nu și-au confirmat sau infirmat prezența.

Gândiți-va la așezarea invitaților în sala de mese. Cu atât mai mult cu cât știți că între anumiți invitați există antipatii, întocmiți o schiță în care stabiliți locul fiecăruia.

Probați ținuta. Este timpul pentru a proba rochia și a contacta hairstylist-ul si make-up-artistul pentru a alege coafura și machiajul.

Țineți legătura în permanență cu organizatorii, pentru a vă asigură că se ocupă de îndatoriri.

Înmânați verighetele nașilor.

Cu o zi înainte…

Confirmați programările și verificați sala de mese, realizând ultimele retușuri.

În concluzie, organizarea nunții pas cu pas este o idee care ar trebui luată în considerare, având în vedere multitudinea sarcinilor care trebuie îndeplinite. Un ultim sfat: pregătiți-vă pentru lucruri neprevăzute și gestionați-le cu calm…

[widget id="rssimages-7"]