Naşii de cununie vor fi alături de tine toată viaţa! Ai grijă cum îi alegi! - Mireasa Perfecta.ro

Naşii de cununie vor fi alături de tine toată viaţa! Ai grijă cum îi alegi!

0 Comentarii

Atunci când și-au gasit jumatatea şi s-au hotărât să facă şi pasul cel mare, o problemă pe care multe cupluri o întâmpină este alegerea naşilor de cununie. Asta pentru că aceştia trebuie să fie alături de ei atât în perioada de dinaintea nunţii, ajutându-i la pregătiri, cât şi după ce au devenit soţ şi soţie, îndrumându-i şi sfătuindu-i atunci când au nevoie. Astfel, naşii de cununie devin importanţi în viaţa oricărui cuplu, fiind părtaşii celor mai fericite momente. De aceea, alegerea lor devine atât de importantă.

De ce anume ar trebui sa ţineţi cont atunci când vă hotărâţi asupra unei perechi de naşi?

De la starea lor civilă, fiind un lucru primordial ca cei doi să fie deja căsătoriţi, si până la disponibilitatea financiară, toate constituie elemente importante pentru ca perechea de naşi aleasă de voi să vă poată fi alături la fericitul eveniment. Aşadar, ar trebui să ţineţi cont de următoarele aspecte:

Alegeţi dintre persoanele care vouă vă sunt cele mai dragi

Este important să vă înţelegeţi foarte bine cu perechea pe care aţi ales-o să vă cunune. Asta vă poate uşura cu mult munca. De asemenea, trebuie sa vă gândiţi daca preferaţi un cuplu mai tânăr sau mai în vârstă decât voi. Pe vremuri, era bine ca naşii sa fie ceva mai bătrâni decât finii, pentru că, în felul acesta, fiind trecuţi prin viaţă, le puteau oferi tinerilor casătoriţi mult mai multe sfaturi. Însă, în ultimii ani, moda este ca cei care urmează să se cunune să opteze pentru naşi tineri, de aceeaşi vârstă cu ei, care să îi înţeleagă şi să le devină, înainte de toate, prieteni.

Cădeţi de comun acord asupra cuplului pe care îl alegeţi

Un lucru primordial este ca viitorii miri să se sfatuiască asupra perechii de naşi pentru a evita eventualele certuri. Este foarte posibil ca naşii propuşi de către unul dintre parteneri să nu fie pe placul celuilalt. Aşa că este de preferat ca, înainte de a da numele părinţilor spirituali, cuplul să fi discutat înainte.

Nu vă lăsaţi influenţaţi de familie

Faceţi alegerea pe care voi o consideraţi a fi cea mai bună pentru că, într-un final, este nunta voastră. Este adevărat că şi familiie ar trebui consultate însă ultimul cuvânt este al vostru.

nunta

Discutaţi cu naşii pentru a le obţine acordul

Cel mai stânjenitor lucru este să te trezeşti la uşă cu un cuplu care să-ți spună deja “naş”, fară să te fi întrebat măcar dacă accepţi să îi cununi. De aceea, este necesar ca viitorii miri să ceară mai întâi acordul celor pe care i-au ales drept naşi, dar să se intereseze şi de situaţia lor financiară. Asta pentru că, de cele mai multe ori, apar foarte multe discuţii cu privire la darul de nuntă acordat de naşi. Discutaţi şi nu veţi întâmpina probleme atunci când veţi purta rochia de mireasă, respectiv costumul de mire…

Gândiţi-vă ca veţi fi legaţi toată viaţa de naşii de cununie

Pe lânga ziua nunţii, naşii sunt cei care trebuie să fie alături de voi pe tot parcursul vieţii. Astfel că ei sunt cei cărora trebuie să le purtaţi un respect deosebit şi cu care să ţineţi legătura mereu. Iar dacă nu veţi avea tocmai o relaţie bună cu ei, cu atât mai greu vă va fi să le faceţi vizite sau să acceptaţi să ia parte la momentele importante vouă. Pentru că, trebuie să recunoaștem, nu avem cum sa nu îi chemăm pe naşi la botezul copilului nostru. Măcar de gura lumii, şi tot o vom face.Loading..
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.