Top 20 mesaje de căsătorie și nuntă pentru tinerii căsătoriți - Mireasa Perfecta.ro

Top 20 mesaje de căsătorie și nuntă pentru tinerii căsătoriți

0 Comentarii

Mesajele de căsătorie reprezintă o dovadă atunci când vine vorba de a-i arăta partenerului cât de mult îl iubim, dar și pentru a ne aduce nouă înșine aminte cât de frumoasă este dragostea atunci când este împărtășită.

Căsătoria reprezintă un pas important în viața fiecărei persoane. Nu putem crede cu adevărat în dragostea adevărată până în momentul în care cunoaștem acea persoană care să ne facă să uităm toate relațiile eșuate, toți oameni care ne-au dezamăgit și toate momentele când ne-am simțit neiubiți și neapreciați.

Mai jos sunt prezentate cele mai frumoase mesaje de căsătorie pe care le puteți arăta și dedica viitorului partener de viață, dar și pentru a vă bucura împreună de semnificația acestora în cazul în care sunteți deja căsătoriți.

Cele mai frumoase mesaje de căsătorie și nuntă

 1. „Ajungem să iubim nu găsind persoana perfectă, ci învățând să vedem perfect o persoană imperfectă.”

Deși multe persoane caută un om care să fie cât mai aproape de perfecțiune, realizezi că iubești cu adevărat o persoană doar atunci când ești conștient de faptul că nu este perfectă, are o mulține de trăsături negative, dar pe care totuși o accepți și o consideri perfectă prin toate imperfecțiunile sale. Fiecare are atât calități, cât și defecte, însă dacă iubim cu adevărat o persoană, vom putea să o acceptăm și să o iubim cu tot ceea ce are ea.

 1. „Dragoste se cheamă atunci când viața ta se contopește firesc cu cea a persoanei iubite, când sufletul tău se împletește strâns cu al celuilalt!”

Cea mai puternică legătură dintre două suflete este iubirea, atunci când găsești în cele din urmă omul lângă care să trăiești și alături de care să împarți atât cele mai frumoase lucruri, cât și cele mai urâte. În acel moment, vei realiza cu adevărat că trăiești, când ești alături de omul drag și vă bucurați împreună de tot ceea ce vă rezervă viața.

 1. „Daca ai ajuns să crezi că-ți iubești soția prea mult, n-ai ajuns încă să o iubești cât trebuie.”

Un soț va iubi soția de lângă el în fiecare zi, iar această dragoste trebuie să evolueze cu timpul, nu să rămână în același punct. Acest citat marchează  faptul că dacă soții consideră că își iubesc soțiile destul și nu mai există niciun loc cât de puțin pentru o fărâmă de dragoste în plus, este o problemă, iar acest lucru nu denotă decât lipsă de interes. Niciodată nu va fi destul să iubești o femeie, iar această iubire nu trebuie să cunoască nicio limită.

 1. „Iubirea nu se poate măsura, dar poți să o dăruiești fără măsură.”

Niciodată nu poți demonstra destul dragostea pe care o porți omului drag de lângă tine, chiar dacă încerci din răsputeri acest lucru. Mereu poate exista o urmă de îndoială, deoarece aceasta nu poate fi măsurată. Nu există niciun aparat cu care putem măsura iubirea, dar putem să fim împăcați cu gândul că dragostea pe care o purtăm celui de lângă noi este dăruită în fiecare zi, crescând pe zi ce trece tot mai mult.

 1. „Acolo unde este iubire, este viața.”

Dragostea înseamnă iubire. Am auzit multe persoane care afirmau că nu mai simțeau că trăiesc cu adevărat, doar există. Acest lucru este din cauza faptului că nu au fost iubite în cel mai frumos și pur mod. Atunci când esti iubit, simți acest lucru și te face să te simți invincivil. Toate au sens atunci când există iubire adevărată, iar ca urmare a acestui lucru, se pot întâmpla toate lucrurile pe care nu credeai vreodată că le vei realiza, dar care totuși, cu puțin ajutor, au prins contur.

 1. „Succesul într-o casatorie nu provine numai din găsirea partenerului potrivit, ci din condiția de a fi partenerul potrivit.”

Deși multă lume aleargă după o poveste de dragoste perfectă, aceștia uită să ofere ceea ce ei înșiși caută, de fapt. Cel mai bun lucru pe care îl poate face o persoană atunci când dorește să aibă parte de iubire este să ofere atât de multă iubire câtă își dorește să primească. Karma funcționează, iar la un moment dat, toată dragostea și grija pe care le oferiți se vor revărsa asupra voastră. Într-o căsnicie, cel mai important este să progresezi pe zi ce trece pentru a deveni cel mai bun partener, iar acest lucru trebuie să aibă loc înainte de a avea așteptarea ca cel de lângă să fie la fel de potrivit.

 1. „Trebuie să crezi în căsătorie precum în nemurirea sufletului.”

Căsătoria este o dovadă a iubirii pentru multe persoane care consideră că, prin acest fapt, vor atinge cel mai profund stadiu al dragostei. Dragostea este un lucru care poate schimba un om radical, făcându-l mai bun, mai atent și mai grijuliu. Căsnicia este o legătură între două suflete care sunt pregătite să dea tot ce au mai bun pentru a face din uniunea lor un lucru sacru, la fel de nemuritor ca sufletul fiecăruia, care să dăinuie pentru vecie.

 1. „Nu poți fi fericit într-o căsnicie până când nu îți intentezi un divorț de tine însuți. O căsătorie fericită presupune o anumită moarte a sinelui.”

Atunci când te căsătorești, fiecare va renunța la anumite lucruri personale, la anumite principii și va fi nevoit să facă numeroase sacrificii pentru bunăstarea căsătoriei și de dragul partenerului de viață. Astfel, nicio căsătorie nu poate funcționa dacă niciunul dintre parteneri nu renunță la cele mai aprige orgolii, nefăcând sacrificii și, ulterior, compromițându-și căsnicia. De aceea, este foarte important ca în cuplu, mai ales în urma unei legături sacre de acest fel, ca fiecare să facă sacrificii pentru binele amândurora.

 1. „Să fii implicat într-o casnicie este precum acea ceașcă de cafea din fiecare dimineață: deși o beau în fiecare zi, încă îmi place.”

Da, există un risc foarte mare ca în timpul căsniciei, mai ales în cele de lungă durată, să se instaureze o puternică stare de rutină. Astfel, trebuie să găsiți amândoi un mod pentru a ieși din această stare. Mulți oameni consideră că această rutină este o binecuvântare, din perspectiva faptului că se simt norocoși că au o persoană care îi iubește în fiecare zi și alături de care să realizeze numeroase activități zilnice, chiar dacă se transformă în rutină cu fiecare zi ce trece.  Astfel, citatul marchează faptul că rutina este întocmai ca ceașca de cafea care este băută în fiecare zi, care, deși face parte din rutină, nu este dată la o parte, deoarece viața nu ar mai fi la fel fără ea.

 1. „Adevaratul cămin nu e cladit cu mâinile, ci cu inima.”

Acasă este acolo unde este inima, iar inima celor îndrăgostiți este acolo unde se află partenerul de viață. Pentru multă lume, acasă este acolo unde este domiciliul creat din greu, pe parcursul mai multor ani, cu multă muncă și multă investiție. Pentru alții totuși acasă este acolo unde se află acea persoană alături de care poți să te simți fericit și împlinit, indiferent de locul în care vă aflați. Acasă este un loc construit cu dragostea multă venită din străfundul inimii, inundat de o singură persoană alături de care vrei să îți petreci restul vieții.  În momentul în care veți conștientiza faptul că degeaba sunteți prezent într-o locuință dacă nu este prezentă și persoana iubită, vă veți da seama că nu puteți să o numiți, cu adevărat, acasă.

 1. „Căsătoria este o carte în care primul capitol cuprinde poezie, iar următoarele sunt scrise în proză.”

Dragostea este cel mai pur sentiment care există pe pământ, iar nu de puține ori acest lucru se materializează printr-o căsătorie. La începutul căsniciei, toate lucrurile sunt foarte bune, ușoare, întocmai ca niște versuri ale unor poezii romantice însă pe măsură ce trec zilele, săptămânile, anii, lucrurile vor începe să se complice, devenind din ce în ce mai dificil de depășit, întocmai ca niște file pline de proză. Totuși, cu multă răbdare și foarte multă înțelegere din partea amândurora dintre parteneri, lucrurile se vor simplifica și vor deveni mai ușor de deslușit. Fiecare căsătorie începe într-un mod frumos și unic, presărat de cele mai frumoase momente alături de omul pe care l-ați ales să vă fie alături însă, pe măsură ce va trece timpul, lucrurile se vor transforma în activități din rutină cu care vă veți obișnui treptat și care nu vi se vor mai părea atât de fascinante ca în primele luni de căsnicie. Totuși, trebuie să profitați la maximum de ceea ce vă oferă conviețuirea alături de omul iubit, amintindu-vă câte bariere au fost necesare să fie trecute cu bine pentru a ajunge în stadiul relației actuale.

 1. „Căsătoriile se încheie în ceruri și se trăiesc pe pământ.”

Numeroase culturi consideră că, de fapt, sufletele-pereche datează încă de dinainte ca oamenii să ajungă pe pământ. Acest lucru semnifică faptul că fiecare dintre noi avem sortit un suflet-pereche cu care am încheiat deja o căsătorie în ceruri, ca mai apoi să o consumăm pe pământ. Acest mesaj motivațional scoate în evidență faptul că, deși poate nu fiecare a cunoscut deja persoana alături de care să trăiască o viață întreagă, cu siguranță există undeva pe pământ sufletul-pereche al fiecăruia.  Astfel, oricât de mult am încerca să ne apropiem de o anumită persoană pe care o considerăm noi perfectă pentru a ne forma o viață de familie, universul are deja pregătit omul perfect, indiferent dacă a apărut în viața noastră sau nu. Secretul este să lăsăm lucrurile să decurgă de la sine, să nu grăbim nimic, deoarece pentru fiecare este făcut un plan bine stabilit de la care nu ne putem abate chiar dacă există dorință.

 1. „O aniversare a căsătoriei este o sărbătorire a dragostei, încrederii, toleranței și tenacitații. Ordinea acestora variază de la an la an.”

Căsătoria este un pact încheiat între soți, cu scopul de a fi împreună atât la bine, cât și la rău. Aceștia vor începe o căsătorie prin multă dragoste, deoarece doar cei care se iubesc fără limite vor ajunge să încheie un astfel de pact. Cu timpul, dragostea aceasta va căpăta mai multe trăsături, printre care mai multă încredere și toleranță. Astfel, soții vor avea cea mai mare încredere unul în celălalt, fiind unul pentru celălalt persoana cea mai apropiată și mai iubită. Ulterior, soții învață cum să-și accepte toate lucrurile care țin de fiecare dintre ei, chiar dacă poate nu le-ar face plăcere. Aceștia devin cei mai buni prieteni, dacă nu au fost încă de când au hotărât să își unească destinele, iar cu timpul, prietenia aceasta va fi de neînvins.

 1. „O casnicie perfectă este una în care cuvintele «Îmi pare rău» sunt pronunțate îndeajuns de mult.”

O căsătorie este un lucru important, astfel încât trebuie renunțat la acesta atât de ușor. Trebuie făcute multe compromisuri, astfel încât să ajungeți la momentul în care ar putea apărea ideea unei despărțiri. Chiar dacă poate uneori considerați că nu greșiți și că este vina cluilalt sau poate chiar niciunul dintre voi nu este vinovat, cel mai bine este ca unul dintre voi să își ceară scuze, indiferent dacă a greșit sau nu, doar pentru a pune capăt certurilor și supărărilor existeste într-un cuplu.

 1. „În aritmetica iubirii, unu plus unu înseamnă totul, iar doi minus unu nu înseamnă nimic.”

Dragostea este cel mai frumos sentiment care există, format din doi oameni care se iubesc cel mai mult dintre toți oamenii de pe pământ. Numărul norocos din dragoste este 2, deoarece este format din atâția oameni pentru a face cele mai frumoase lucruri și a ajunge la cele mai puternice sentimente. Dacă ai o persoană care te iubește, ai totul pe pământ, iar dacă aceasta dispare, este cel mai dureror lucru care se poate întâmpla. Ca un exemplu pentru acest fapt, numeroase persoane afirmă că viața lor se sfârșește dacă nu mai au parte de iubirea celui pe care îl iubesc la rândul lor.

Mesajele de căsătorie sunt niște lucruri foarte utile atunci când, poate din mai multe circumstanțe nefavorabile, ați uitat ce înseamnă cu adevărat iubirea față de omul pe care l-ați ales și de care I-ați promis Lui Dumnezeu că veți avea grijă tot restul vieții. Deși în cupluri apar numeroase certuri, acestea trebuie a fi depășite mereu, deoarece nu sunt niște lucruri atât de importante și atât de grave pentru a pune capăt relației frumos construite de până acum.

Indiferent că sunteți la început de drum sau au trecut deja câțiva ani de când împățiți aceeași viață cu omul iubit, trebuie să știți că mereu puteți crea un moment romantic și plin de dragoste spunându-i celui de lângă dumneavoastră ceea ce simțiți cu adevărat, pentru a-i reaminti și a rememora împreună cele mai frumoase amintiri care vă leagă.

Unele dintre cele mai frumoase citate despre căsătorie și relație aparțin unor oameni celebri care au marcat istoria și au rămas în amintirea multora dintre noi, evidențiind în cel mai puternic mod semnificația iubirii. Niște exemple clare care dovedesc acest lucru sunt:

 1. „Indiferent din ce sunt făcute sufletele noastre, al meu și al lui sunt la fel.” – Emily Bronte

Dragostea adevărată se leagă între persoane ale căror suflete sunt la fel, chiar dacă au diferite trăsături opuse. Da, oamenii opuși se atrag, dar nu când vine vorba de suflet. Chiar dacă poate caracterele persoanelor sunt relativ opuse, existând anumite trăsături de caracter care le diferențiază, sufletul persoanelor care se iubesc sunt la fel. Un om bun nu va putea atrage niciodată un om care nu are atât de multe trăsături pozitive ca el, deoarece nu se vor armoniza din punctul de vedere al energiilor. Trebuie să existe o perfectă compatibilitate între două persoane, din punct de vedere karmic, deoarece va avea loc cea mai frumoasă poveste de dragoste. Dacă doi oameni nu sunt la fel, nu va avea loc acea chimie care este atât de des căutată la fiecare cuplu și va fi o relație presărată de lucruri mai puțin frumoase care o vor deteriora treptat.

 1. „Iubirea înseamna a fi doi și a nu fi decât unul. Un barbat și o femeie care se topesc într-un înger.” – Victor Hugo

O dragoste împărtășită este cea mai puternică dovadă a faptului că un om este norocos. Nu mulți oameni au parte de ceva atât de sincer și pur, chiar dacă pentru fiecare există undeva în lume un suflet-pereche. Cei mai norocoși, cei care au cunoscut deja sufletul-pereche cunosc faptul că atunci când iubești, din doi oameni se transformă cea mai puternică iubire, are loc o uniune și devin un întreg perfect. Ceea ce devin ei ca și cuplu este sfânt, un sentiment profund și unic,  care depinde de dăruirea și sacrificiile pe care fiecare dintre soți trebuie să le facă pentru bunăstare și pentru binele familiei pe care au întemeiat-o.

 1. „Un barbat trebuie să se căsătorească numai cu acea femeie pe care ar fi ales-o ca prieten dacă ar fi fost bărbat.” – Joubert

Nu este un lucru nou de știut faptul că, prima și prima dată, un bărbat trebuie să își aleagă o parteneră de viață ținând cont de mai multe lucruri. Unul dintre aceste lucruri îl reprezintă faptul că trebuie să o consideră cea mai bună prietenă, un bun ascultător și cel mai bun sfătuitor. O relație care nu este bazată, în primul rând, pe o prietenie puternică, nu este o relație sănătoasă și nu va duce la o căsnicie durabilă și fericită. Un bărbat își poate da seama cu ușurință dacă o femeie este potrivită pentru el, punând-o în postura de cea mai bună prietenă. Ce poate fi mai plăcut decât să găsești într-un singur om, atât cel mai bun prieten, cât și dragostea vieții? Această întrebare ar trebui să stea la baza tuturor relațiilor, deoarece o relație unde nu există o bună comunicare, înțelegere, dragoste și respect, nu este una sănătoasă și nu va avea parte de foarte multă stabilitate și durabilitate.

 1. „Casatoria este miracolul care transformă un sarut dintr-o plăcere într-o îndatorire.” – Helen Rowland

Dragostea este un lucru minunat, iar acest sentiment se tranformă într-un adevărat miracol atunci când un om poate să se căsătorească cu un alt om care îl iubește mai presus de orice. Este o adevărată binecuvântare când o căsătorie este realizată între doi oameni care se iubesc reciproc. La început, orice căsătorie plină de dragoste începe într-un mod frumos, cu multe gesturi de afecțiune, ca mai apoi să se transforme într-un parteneriat plin de întelegere. Se stabilește o îndatorire pentru fiecare, deoarece atât soțul, cât și soția, trebuie să facă numeroase compromisuri și să dea dovadă de multă înțelegere. Trebuie să vă reamintiți uneori cât de mult iubiți o persoană, în cazul în care sufletul dumneavoastră este cuprins de lucruri și energii negative, și să vă aduceți aminte de lucrurile și sentimentele care v-au făcut să alegeți acea persoană alături de care să vă petreceți restul vieții.

 1. „Nu te căsători cu persoana alături de care crezi că poți trăi; căsătorește-te cu acea persoană fără de care nu poți trăi.” James C. Dobson

Fiecare om are o persoană fără de care nu poate trăi, fără de care viața nu ar mai avea același sens și fără de care toate lucrurile ar părea lipsite de sens și vitalitate. O căsătorie nu înseamnă o legătură cu un om pe care îl placi, cu un om  alături de care ești convins că vei avea parte de o viață decentă și destul de frumoasă. O căsătorie înseamnă, de fapt, o uniune între doi oameni care vor transforma din simpla lor uniune într-un miracol format dintr-o dragoste unică, frumoasă, care nu mai poate fi găsită altundeva decât între acele persoane! Dacă faceți parte dintre cele mai norocoase persoane care au găsit deja persoana potrivită, trebuie să știți cum să luptați pentru a nu pierde ceea ce ați obținut și pentru a păstra cât mai mult timp o iubire intactă, lipsită de momente urâte…

[widget id="rssimages-7"]