Gestul incredibil la care a decurs o mireasă! De ce a purtat aceasta o rochie din parașută la nuntă? - Mireasa Perfecta.ro

Gestul incredibil la care a decurs o mireasă! De ce a purtat aceasta o rochie din parașută la nuntă?

0 Comentarii

O rochie de mireasă a fost purtată de trei generații. Pare o poveste desprinsă din cărți, iar totul începe în luna august a anului 1944, când maiorul Claude Hensinger, pilotul unui bombardier B-25, se întoarce împreună cu echipajul său dintr-un raid asupra Japoniei.

Din cauza unei defecțiuni tehnice s-a produs o aprindere a motorului, iar salvarea s-a datorat doar parașutelor. După ce echipajul a aterizat pe stâncile din Himalaya, tot datorită parașutelor au reușit membrii acestuia să supraviețuiască și să se protejeze de frigul nopții.

Maiorul a fost extrem de recunoscător și din acest motiv a decis să păstreze parașuta. După ce s-a terminat Războiul Mondial și a ajuns acasă, maiorul a început să se întâlnească cu fata pe care o îndrăgea din copilărie, Ruth. După ce a curtat-o timp de un an, Claude i-a dăruit fetei o cutie și i-a spus: „Mi-aș dori să îți faci o rochie de mireasă din parașuta mea, Este cea care mi-a salvat viața.”, iar acest lucru a reprezentat cererea în căsătorie.

Gestul incredibil la care a decurs o mireasă 3

Ruth a acceptat cerea în căsătorie fără să stea pe gânduri și a folosit parașuta ca material pentru rochia de mireasă a cărei croială a fost inspirată din filmul „Pe aripile vântului”. Rochia creată de logodnica maiorului Claude Hesinger și o croitoreasă locală a fost spectaculoasă și și-a câștigat locul în cunoscutul „Smithsonian National Museum of American History”.

Ruth a purtat cu mândrie această rochie spectaculoasă în ziua nunții care a avut loc în data de 19 iulie 1947. Totuși, această poveste a continuat și 25 de ani mai târziu, când rochia a fost purtată și de fiica lor, Susan. Povestea nu se încheie nici aici, pentru că celebra rochie a mai fost purtată o dată, în anul 1989, de mireasa nepotului lor, David.

Din anul 1990, această celebră rochie de mireasă a devenit una dintre cele mai apreciate dintr-o colecție de peste 137 de milioane de artefacte din complexul muzeal Smithsonian din Washington, D.C.

Rochia încă mai are pe ea o mică pată din sângele maiorului Claude Hensinger, ce a apărut în urma impactului cu stâncile, atunci când parașuta i-a salvat viața…

Gestul incredibil la care a decurs o mireasă 2 Gestul incredibil la care a decurs o mireasă 4Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.