Tradiții de nuntă: De unde au apărut unele tradiții de nuntă - Mireasa Perfecta.ro

Tradiții de nuntă: De unde au apărut unele tradiții de nuntă

0 Comentarii

Tradiții de nuntă: Nicio nuntă nu are farmec fără respectarea strictă a unor tradiții de nuntă îndrăgite de toată lumea. Obiceiurile mai vechi sunt mai frumoase și mai apreciate decât cele noi, însă unii nu cunosc adevăratele lor semnificații și nici originile acestora.

Tradiții de nuntă – Rochia albă

În cele mai multe state din lume, mireasa poartă o rochie cât mai colorată, în niciun caz albă. În India, rochia trebuie să fie din mătase roșie, iar în Africa, rochia trebuie să fie neapărat viu colorată. Până la nunta Reginei Victoria a Angliei cu Prințul Albert, din 1840, nici în Europa nu se purtau rochii albe. După aceea, multe mirese i-au urmat exemplul și de aceea rochia albă a devenit aproape obligatorie la nuntă.

Voalul miresei

Voalul

În Imperiul Roman, miresele își ascundeau fața cu ajutorul unui voal roșu aprins. Acesta avea ca scop protejarea miresei de farmece și blesteme. Pe unele mirese voalul le ajuta să își ascundă chipul deloc plăcut. În unele religii, voalul reprezenta modestia și respectul față de biserică și Dumnezeu. Cu timpul, voalul a devenit doar un simbol al statutului social sau un accesoriu.

Buchetul-miresei

Buchetul

Tradiția buchetului este una medievală și nu are nicio legătură cu semnificațiile actuale. În acele vremuri în care unele boli cumplite făceau foarte multe victime, oamenii se protejau, în primul rând, cu ajutorul plantelor. Miresele mergeau la altar cu un mănunchi de ierburi aromate. După foarte mulți ani, buchetul a devenit un adevărat accesoriu pentru miresele din întreaga lume.

Verigheta

Verigheta

Astăzi, verigheta e un simbol al uniunii mirilor, însă în vremurile de demult aceasta era un simbol al supunerii. Nici inelul cu diamant nu exista, acesta devenind popular abia pe la începutul secolului al XX-lea.

Jartiera mireasa

Jartiera

Obiceiul aruncării jartierei are origini străine. În Anglia și în Franța medievală, nuntașii rupeau bucăți din rochia miresei crezând că aceasta le aduce noroc. Pentru că, deseori, mireasa plângea din cauza faptului că îi era stricată rochia, cineva a avut ideea ca mireasa să ofere un singur obiect din ținută unui singur nuntaș norocos.

Domnișoarele de onoare

Domnișoarele de onoare

În epoca Angliei victoriene, domnișoarele de onoare aveau rolul de a proteja mireasa. La început, acestea se îmbrăcau în alb, dar mai târziu au început să poarte rochii colorate, pentru ca mireasa să fie singura care fură privirile nuntașilor…

Cavalerul de onoare

Cavalerul de onoare

De obicei, acest statut este îndeplinit de fratele sau cel mai bun prieten al mirelui. El susține în biserică lumânarea cununiei, însă pe vremuri acesta ținea sabia și era oricând pregătit să lupte pentru mire, în caz că acesta era atacat în timpul nunții.Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.