Codul bunelor maniere la masă - Mireasa Perfecta.ro

Codul bunelor maniere la masă

0 Comentarii

Cei șapte ani de acasă cu siguranță trebuie să se resimtă oriunde ai merge, mai ales atunci când ești invitată să ieși la o cină în oraș sau la masă la unul dintre cunoscuții tăi. Trebuie să dai mereu dovadă de bun-simț și educație indiferent de situația în care te afli.

Codul bunelor maniere este de nelipsit din această privință și iată care este acesta atunci când trebuie aplicat la masă:

Regula numărul 1: Cum să folosești corect tacâmurile

Acestea îți pot da mari bătăi de cap, în special când te așezi la o masă unde par a fi mai multe tacâmuri decât feluri de mâncare.

Prima oară trebuie folosite întotdeauna acele tacâmuri care sunt mai îndepărtate de farfuria ta și se continuă tot așa ulterior.

Lingura nu trebuie introdusă în totalitate în gură atunci când mănânci o supă sau o ciorbă, trebuie doar să sorbi de pe marginea acesteia, fără ca să faci un adevărat „spectacol” din zgomotul care  l-ai putea produce.

Regula numărul 2: Cum să te folosești de șervețel

Este indicat ca în momentul în care te așezi la masă și pe aceasta este pus un șervețel în dreptul locului tău, să îl iei și să-l așezi pe genunchi. Atunci când dorești să te ștergi, nu trebuie să o faci foarte insistent, ci prin mici mișcări de tamponare.

După ce ai terminat, acesta se așază lângă farfurie și nu deasupra ei.

Regula numărul 3: Cum trebuie folosite paharele

Dacă acestea sunt două sau chiar mai multe, primul pahar din exterior va fi mereu cel destinat pentru a bea apă, iar următoarele pentru băuturi alcoolice cum sunt vinul, unul pentru cel alb, iar unul pentru cel roșu (în cazul în care pe masă sunt ambele tipuri), iar ultimul, pentru șampanie. Acesta din urmă poate fi și un pahar pentru băuturile dulci sau pentru tării.

Regula numărul 4: Cum trebuie să te comporți când se mănâncă

Dacă nu a primit încă toată lumea de la masă mâncarea, nu este încă momentul să te apuci să mănânci, trebuie să aștepți ca toată lumea să aibă în față farfuria cu mâncare, care se va schimba mereu în funcție de ce fel urmează a se mânca.

Dacă ești în vizită la cineva, trebuie să așteptați cu toții ca gazda voastră să fie prima persoană care mănâncă din preparate.

În cazul în care nu poți să mesteci mâncarea din gură din diverse motive, fie nu poți înghiți, fie simți că ți s-a blocat ceva între dinți, te vei scuza frumos și vei pleca la baie.

Nu este frumos să îți sufli nasul în timp ce alții mănâncă sau să te scobești între dinți sub privirile invitaților; acoperă-ți gura folosindu-te de cealaltă mână.

Dacă gazda a pregătit un platou de aperitive reci sau gustări înainte de a lua masa, nu trebuie să te servești direct de pe acesta, este mult mai frumos și chiar indicat să îți pui în propria ta farfurie ceea ce vrei să guști.

O regulă de aur pe care trebuie să o respecți atunci când ești în vizită la cineva: să nu condimentezi niciodată mâncarea fără a o gusta înainte, gazda va crede că nu ai încredere în calitățile ei culinare și va fi cea mai mare insultă pentru ea.

Regula numărul 5: Socializarea la masă

Dacă dorești să porți conversații cu ceilalți invitați, nu trebuie să abordezi subiecte legate de politică, religie sau sex, cu siguranță nu este un moment bun pentru a dezbate niciunul dintre aceste subiecte și poate nici nu-i cunoști atât de bine încât să știi cum ar putea reacționa…

Dacă găsiți un subiect care este pe interesul tuturor, încearcă totuși să nu te faci auzită și de vecinii gazdei tale și păstrează un ton potrivit.Loading..
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.