Ce compromisuri trebuie să facem pentru a avea o căsnicie fericită? - Mireasa Perfecta.ro

Ce compromisuri trebuie să facem pentru a avea o căsnicie fericită?

0 Comentarii

O căsnicie fericită se bazează pe încredere și respect reciproc, însă de multe ori sunt necesare și unele compromisuri ca să avem o căsnicie reușită.

Pentru a avea o căsnicie reușită, este necesar ca aceste compromisuri să fie făcute de ambii soți, nu doar de către unul dintre ei. În zilele noastre, egalitatea între sexe este un fapt real, care nu mai poate fi contestat cum era în trecut; totuși, există unele situații care pot fi rezolvate numai cu priceperea și răbdarea soției. Femeia este cea care, de obicei, trebuie să dea dovadă de multă răbdare și calm pentru a gestiona unele situații de viață.

Ce compromisuri sunt necesare din partea soției?

Pentru o căsnicie fericită, soția trebuie să facă anumite compromisuri care sunt legate de răbdare, calm, înțelegere și iertare. De multe ori se întâmplă ca într-un cuplu să existe anumite conflicte. Soția trebuie să înțeleagă că aceste conflicte nu se pot rezolva cu nervii, ci cu calmul și răbdarea. Uneori este deosebit de greu să stai și să aștepți până când trece furtuna cu norii negri, dar tocmai așa dai dovadă de înțelepciune.

Mai târziu vei avea ocazia să discuți cu calm și înțelegere cu soțul tău și să-i arăți iubirea și grija pe care i le porți. În asemenea situații, nu numai că se va rezolva conflictul într-o manieră calmă și naturală pentru cuplu, dar soțul va avea ocazia să vadă înțelepciunea și maturitatea soției. Pe lângă calm și răbdare, soția mai trebuie să învețe să ierte și să fie alături de partenerul său.

casatorie-fericita.

Ce compromisuri sunt necesare din partea soțului?

Soții trebuie să înțeleagă că sunt necesare unele compromisuri și din partea lor dacă vor să aibă o căsnicie fericită, lipsită de neînțelegeri și conflicte majore. În viața oricărui cuplu vor apărea, mai devreme sau mai târziu, momente de tensiune, iar în asemenea situații bărbații uită de multe ori faptul că și ei sunt responsabili pentru relație și lasă toată greutatea asupra soției.

Pentru a avea o căsnicie fericită, bărbații trebuie să înțeleagă faptul că femeia are nevoie în primul rând de atenții, afecțiune și sprijin. Așadar, compromisul cel mai important din partea unui soț este să acorde cât mai multă atenție și afecțiune soției, să o facă să se simtă protejată și iubită. Un alt aspect foarte important din partea soților este să învețe să asculte cu atenție soția.

Chiar dacă lucrează până seara târziu și vin acasă obosiți, soțul trebuie să acorde timp și spațiu ca să-i arate femeii din viața lui cât de specială este. Un simplu „te iubesc” șoptit la ureche înainte să adoarmă, sau mici cadouri, de exemplu, o floare, sunt suficiente și pot face relația mai armonioasă.

Un alt compromis foarte important din partea soților este să încerce să nu fie atât de impulsivi și dominați de emoții să spună niște lucruri pe care, ulterior, le vor regreta. De asemenea, soții nu trebuie să profite de faptul că femeile sunt mai îngăduitoare și mai iertătoare, pentru că nici ele nu vor uita ușor vorbele grele sau urâte spuse la mânie.

Cele șase reguli esențiale care sunt valabile pentru ambii parteneri:

  1. Vrei să schimbi ceva ce nu-ți place?

Stabilește concret obiectivele și vorbește despre ele cu partenerul. O căsnicie fericită nu înseamnă neapărat lipsa conflictelor, ci faptul că soții încearcă în egală măsură să depună eforturi ca totul să fie bine pentru relație.

Micile certuri apărute din când în când scot la suprafață probleme nerezolvate și demult „îngropate sub preș”. Va fi o adevărată provocare să vă înțelegeți unul pe celălalt ca persoană pe de o parte, și relația pe de altă parte. Avem tendința să credem că putem schimba persoana iubită și să o transformăm într-un om perfect. Oricare ar fi motivul, efortul este epuizant. Transformarea unui om matur cu un anumit set de obiceiuri, concepții, convingeri și tip de comportament vechi de decenii este într-adevăr o misiune imposibilă. Mai repede sau mai târziu îți vei da seama că singura persoană pe care trebuie să schimbi ești chiar tu însăți și reacțiile tale în fața comportamentului său.

  1. Vorbește despre dorințele și nevoile tale

Este foarte important să împărtășești cu partenerul de viață dorințele tale, lucrurile pe care dorești să le obții, obiectivele pe care vrei să le atingi și  cum vor afecta toate acestea relația voastră.

  1. Vorbește despre emoțiile, sentimentele, fricile și temerile tale

Dacă abordezi aceste subiecte cu înțelepciune, calm și răbdare, partenerul de viață îți va acorda atenție și te va asculta. La sfârșitul unei discuții importante roagă partenerul să facă un mic rezumat despre ce a înțeles din acea discuție. Astfel, ai siguranța că a înțeles tot ce ai de spus și se pot evita eventualele neînțelegeri, în plus aduceți mai mult calm și armonie în relație.

  1. Recunoaște intențiile pozitive ale partenerului

Este știut faptul că în spatele oricărei intenții, oricât de negativă ar fi ea, se ascunde una pozitivă, constructivă. Trebuie să aveți răbdarea și talentul să descoperiți adevăratele intenții ale partenerului. Aici ajută foarte mult încrederea și respectul reciproc.

  1. Ascultați cu atenție în timp ce partenerul vostru vorbește

Încercați să ascultați atent până la capăt și să nu încercați să-l întrerupeți. Făcând acest lucru, dați dovadă de respect și înțelegere și veți beneficia de mai multă iubire din partea partenerului.

  1. Stabiliți împreună care sunt cele mai importante obstacole în calea fericirii voastre, faceți o listă cu ele și încercați să le rezolvați. Este foarte important să aveți multe lucruri în comun, valori și pasiuni asemănătoare.

Din aceste reguli simple, dar foarte utile, reiese cât de importantă este comunicarea într-o relație. Fără o comunicare bună din partea soților, orice căsnicie este sortită eșecului.

Unde este hotarul între compromis și sacrificiul de sine?

Trăim vremuri când la fiecare pas întâlnim mesaje de genul „fii liber”, „fii tu însuți”, „trăiește-ți viața așa cum îți dorești” . Scopul acestor mesaje este să ne învețe să ne ascultăm nevoile, să ne respectăm valorile și să nu cădem în capcana de a face niște lucruri pe care nu simțim că ar trebui să le facem sau care nu ne reprezintă. Cu alte cuvinte, ele ne învață să trăim viața mai conștienți. De aceea este atâta frustrare, nefericire în jurul nostru pentru că oamenii trăiesc viețile altora, după nevoile și placul altora și făcând compromisuri cu viețile lor. După părerea mea, acestea nu sunt niște compromisuri mici, dimpotrivă este vorba deja de sacrificiul de sine. Nu uita: niciodată nu este prea târziu să faci ceea ce dorești, iar asta e valabil la orice vârstă! Cu puțină sinceritate și înțelepciune poți stabili cam ce înseamnă pentru tine un compromis și ce presupune sacrificiul de sine…

Din perspectiva acestor sfaturi depinde de noi să avem până la adânci bătrâneți o căsnicie reușită și fericită alături de persoana iubită. Pentru o căsnicie fericită este esențial ca ambii parteneri să contribuie în egală măsură la menținerea armoniei și să evolueze împreună.Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.