Ce acte avem nevoie ca să ne căsătorim în afara țării - Mireasa Perfecta.ro

Ce acte avem nevoie ca să ne căsătorim în afara țării

0 Comentarii

Dacă te-ai hotărât să spui faimosul „Da!” la capăt de lume doar pentru simplul fapt că ai vrut să fii spontană și să ai parte de un sentiment plin de extaz și emoții, cu siguranță nu te-ai gândit și la ceea ce urmează după acesta „Da!”.

Află care sunt toți pașii pe care trebuie să-i urmezi și de ce documente ai nevoie pentru a te putea căsători în afara țării.

  1. Dacă unul dintre voi nu este rezident în țara respectivă, nici nu se pune în discuție căsătoria.

Înainte să pornești la drum trebuie să apelezi la Ambasada sau Consulatul din țara ta ca să specifici că dorești să te căsătorești într-o țară străină, pentru a se putea ține evidența acestui proces cu toate documentele pe care le implică.

  1. Trebuie să respecți prevederile Codului Civil pentru ca actul tău de căsătorie să fie recunoscut și validat de către autorități (cele din țara ta).
  1. La termen de două luni dinaintea oficierii căsătoriei iată ce trebuie să faci:
  • Trimite dosarul la Ambasada/Consulatul țării unde dorești să te căsătorești.
  • Odată verificat, aprobarea va fi făcută publică fie în orașul vostru de rezidență fie la Ambasadă/Consulat.
  • Ulterior vei primi certificatul care atestă aprobarea căsătoriei și un nou certificat care îți oferă posibilitatea de a te căsători. Intrând în posesia lor vei avea posibilitatea de a te căsători în afara țării fără niciun fel de probleme.
  1. Iată ce acte trebuie să cuprindă dosarul pe care trebuie să îl prezinți Ambasadei:
  • Fișa de împuternicire primită de la Ambasadă/Consulat.
  • O copie a certificatelor de naștere.
  • Un act doveditor al naționalității tale.
  • Certificatul de rezidență.
  • Copie a contractului de căsătorie, în cazul în care contractul este făcut în țara respectivă.

Dacă aceasta nu este prima oară când te căsătorești, va trebui să prezinți și o copie după certificatul de divorț.

Nu toate țările străine solicită aceleași documente, de aceea este bine să te documentezi în mod particular pentru țara în care alegi să te căsătorești.

  1. Înainte de a ajunge la etapa finală trebuie să știi că după ce a avut loc căsătoria în fața autorităților locale, trebuie să te prezinți la Ambasadă pentru a solicita transcrierea documentelor în statul civil. Dacă nu este respectat acest procedeu, căsătoria nu poate fi validată cu ajutorul autorităților.

De asemenea, este nevoie să ai și o copie a actului de căsătorie care să fie tradusă de către un traducător autorizat și legalizată.

  1. La termen de maximum trei luni după finalizarea căsătoriei civile, veți primi următoarele documente:
  • Livretul de familie.
  • Copii legalizate ale certificatului de căsătorie.

Este un proces destul ce complicat și care necesită o perioadă destul de lungă pentru a putea fi încheiat…

Trebuie să ai o dată stabilită pentru a putea face rost din timp de toată documentația necesară, însă odată ce dosarul tău conține toate documentele cerute și odată parcurși toți pașii, tu și partenerul tău va puteți considera soț și soție!



Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.