Cati bani trebuie pentru o nunta? - Mireasa Perfecta.ro

Cati bani trebuie pentru o nunta?

0 Comentarii

Daca te afli printre viitoarele mirese, sigur te-ai intrebat “Cati bani trebuie pentru o nunta?”. Pentru ca este unul dintre momentele la care ai visat toata viata, vei dori ca totul sa se desfasoare conform planului. Asadar, bugetul nuntii este elementul central caruia trebuie sa-i acordati atentie sporita.

Nuntile pot fi, in functie de preferintele mirilor, restranse sau fastuoase, asadar si costurile vor fi pe masura lor. Ca sa raspundem la intrebarea “Cati bani trebuie pentru o nunta?”, specialistii nostri in wedding planning vin in intampinarea viitoarelor mirese cu o lista de costuri pentru organizarea nuntii.

Invitatiile de nunta reprezinta prima etapa in a-ti face cunoscut marele eveniment, invitatii in care vor fi remarcate, in principal, locul si data cununiei civile, religioase, restaurantul la care va avea loc petrecerea de multumire a mirilor, nasilor si parintilor fata de invitati.

Costuri pentru cununia civila

Primul pas in derularea nuntii este cununia civila care implica urmatoarele costuri:

-taxa primariei, de aproximativ 100 RON;

-certificatele medicale prenuptiale, 100-200 RON;

– in functie de primarie, fotograful impus de Oficiul Starii Civile , 100-200 RON;

-tinutele mirilor, 600-2000 RON;

-buchetul miresei, 100-500 RON;

-gustarile oferite dupa incheierea ceremoniei civile, 200 RON.

 Costuri pentru cununia religioasa

Pentru cununia religioasa costurile sunt ceva mai ridicate comparativ cu cea civila. Facand o sinteza asupra preturilor, avem in evidenta urmatoarele:

-taxa la biserica pentru cununie, 500-1500 RON;

-lumanarile caracteristice evenimentului, 400-2000 RON;

-verighete, 500-4000 RON;

-tinuta miresei: rochie de mireasa, 1000-600 RON; voal, 200-1700 RON; lenjerie intima, 100-300 RON; pantofi, 200-1000 RON; bijuterii, 200-1500 RON; make-up, 150-500 RON; coafura, 100-300 RON;

-tinuta mirelui: costumul, 1000-4000 RON; pantofi, 150-300 RON;

-decoratiuni, 500-2000 RON.

Restaurantul

Alegerea restaurantului este un pion important in planificarea nuntii, intrucat el reprezinta partea cea mai costisitoare, dar si frumoasa a evenimentului. Aici trebuie avut in vedere meniul, decoratiunea, momentele traditionale reprezentative, muzica etc. Costurile ar fi urmatoarele:

-meniul compus din patru feluri de mancare, 150-300 RON;

-pachetul de bauturi al localului, 50-70 RON/pers.;

-bauturi suplimentare aduse de acasa, 20-50 RON/pers.;

-meniu fructe si gustari, 5-7 RON/pers.;

-Tort festiv, 500-2000 RON;

-plata ospatarilor, 100-200 RON.

-decorarea restaurantului, 1500-5000 RON.

-formatie pentru nunta, 3000-9000 RON.

 Preturile prezentate mai sus reprezinta costurile standard pentru organizarea unei nunti. Desigur, in functie de bugetul alocat evenimetului, puteti opta si pentru servicii profesionale complete foto-video care, in functie de oferta pachetului, poate varia intre 500-4000 RON. Transportul mirilor, nasilor, poate influenta si el bugetul. Fie ca este vorba de o masina de lux, de epoca sau o trasura, costurile de inchiriere pot ajunge pana la 2000 RON. In unele cazuri, puteti fi pusi in situatia sa va ganditi si la transportul invitatilor, ceea ce ar implica niste costuri suplimentare.

Momentul artificiilor in seara nuntii este unul emotionant si… de ce sa nu aveti si voi parte de unul? Pentru un astfel de moment veti aloca un buget de minimum 2000 RON. Pentru dansul mirilor puteti reda grandoarea momentului prin artificii de interior, de joasa sau medie inaltime, unde veti contribui cu un buget cuprins intre 1500-3000 RON, gheata carbonica ce creeaza un efect special si o marire de 300 RON/kg a bugetului, dar si un dans prestabilit pentru care veti plati aproximativ 500 RON.

Daca sunteti adeptii zicalei “nicio nunta fara petrecerea burlacilor”, atunci veti mai mari bugetul cu cateva sute de lei. Nici luna de miere nu pare sa fie neglijata in zilele noastre, asadar, in functie de locatia in care proaspetii casatoriti decid sa-si petreaca prima vacanta ca sot si sotie, pretul poate capata valori fluctuante.

Trucuri pentru reducerea costurilor unei nunti

Invitatiile de nunta costa in medie 1 leu/bucata, iar o solutie pentru a reduce costurile aproape de zero este invitatia electronica poate fi o alternativa. Scurtarea listei de invitati iti ofera un plus de siguranta, in consecinta, invitand persoane apropiate, pentru care garantezi ca vor onora invitatia voastra, vei inlatura situatia de a comanda mai multe portii decat numarul de invitatii confirmate.

Majoritatea prefera ornamentele florale, insa pentru a reduce costurile pentru nunta, puteti alege flori de sezon care vor fi, evident, mai ieftine. Alegeti mesele rotunde mai mari, cu un numar mai mare de locuri, astfel vor fi reduse si costurile ornamentelor. Este bine de stiut ca alegerea unui local elegant necesita costuri mai reduse pentru decorare.

Si ziua care o alegem sa aiba loc evenimentul poate influenta bugetul nuntii. Asadar, alegeti ziua de duminica sau oricare zi din saptamana, mai putin sambata, zile cu cerere redusa in care furnizorii scad considerabil preturile…

Pentru ca atmosfera nuntii este importanta, poti opta pentru o formatie. Pentru a reduce totusi costurile, poti alege una din zona ta, astfel reducand costurile cu transportul, sau poti opta pentru un DJ care poate costa de pana la trei ori mai putin decat o formatie.Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.