10 sfaturi importante ca să ne iubească soacra - Mireasa Perfecta.ro

10 sfaturi importante ca să ne iubească soacra

0 Comentarii

Relația soacră-noră este crucială. Chiar dacă soacra este văzută în majoritatea cazurilor ca fiind un „ghimpe” înfipt în coaste, aceasta trebuie suportată de dragul căsniciei pe care o ai cu fiul ei.

Ca să eviți viitoarele neînțelegeri cu aceasta, iată care sunt cele mai importante sfaturi de care ar trebui să ții cont.

1. Dacă vrei să te respecte, respect-o și tu.
Știi bine că respectul este prima „cărămidă” pentru a construi orice tip de relație. Dacă-i vei arăta acest lucru încă din primele momente, cu siguranță vei fi apreciată. Dacă mama soțului tău este doamna care pretinde că este, iar politețea face parte din valorile sale, arată-i că și tu o susții din acest punct de vedere și comportă-te mereu ca o adevărată doamnă!

2. Să nu apelezi la ea pentru sfaturi în ceea ce privește o îmbunătățire a căsniciei pe care o ai cu fiul ei.
Să îți imaginezi acest scenariu astfel: deschizi o brichetă într-o cameră plină de gaz – nimeni nu și-ar dori acest lucru!

3. Nu discuta cu ea problemele apărute în căsnicie.
Dacă relația cu soțul tău are mici momente de declin, încearcă să le rezolvi împreună cu el. Dacă soacra ta va afla că ceva nu merge bine, cu siguranță nu va fi mulțumită știindu-și copilul nefericit.

4. Oferă-i posibilitatea de a vedea cât de mult îți iubești soțul.
Dacă pentru o mamă se află pe primul loc copilul ei, cu siguranță le va aprecia pe acele persoane care țin la el și-i și arată acest lucru. Încearcă totuși să nu exagerezi, altfel îi vei lăsa impresia că joci teatru.

5. Nu fi geloasă pe relația care o are cu fiul ei.
Încearcă să vezi acest lucru din punctul de vedere al unei mame, mai ales dacă și tu ai sau vei avea acest statut. O mamă își va iubi mereu copilul și trebuie să fii conștientă de acest lucru.

6. Oferă-i o mână de ajutor atunci când are nevoie.
Nimic nu este mai de apreciat decât sprijinul venit din partea cuiva. Dacă vezi că întâmpină mici dificultăți în rezolvarea treburilor casnice, nu te sfii în a-i acorda ajutorul tău.

7. Arată-i ce gospodină bună ești.
Dacă ea este o gospodină desăvârșită, va aprecia să vadă că, deși fiul ei nu mai este sub „aripa” sa protectoare, tot are alături de el o astfel de femeie. Arată-i acest lucru când vine în vizită prin mesele gătite și fă casa lună înainte ca ea să sosească.

8. Stabilește un „echilibru” în ceea ce privește vizitele.
Încearcă, împreună cu soțul tău, să-ți vizitezi socrii în egală măsură ca pe părinți. Astfel, nu vor exista discuții pe tema „la noi nu veniți aproape deloc”.

9. Dacă ai reușit să stabilești un echilibru al vizitelor, stabilește și un program.
Încearcă să stabilești împreună cu aceasta ziua și ora aproximativă când vreți să vă întâlniți. În acest fel, vei fi sigură că vă vor găsi mereu acasă pe tine și soțul tău când vor dori să vă viziteze și nu vor crede că încerci să-i eviți…

10. Încearcă să petreci cât mai mult timp cu ea.
O cafea în oraș sau chiar la tine acasă, mersul împreună cu ea la cumpărături sau diferite alte activități care sunt pe placul amândurora cu siguranță ajută pentru a crea o relație bună. Încearcă să ții cont de acest lucru și să depui eforturi în această direcție.
Înțelegerea în familie este un aspect foarte important. Nu te lăsa influențată de cunoscuta vorbă cu „poama acră”, deoarece aceasta nu este valabilă pentru toată lumea!Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.