Ce semnifică mărturiile de nuntă? - Mireasa Perfecta.ro

Ce semnifică mărturiile de nuntă?

0 Comentarii

Mărturiile de nuntă par a fi în ultima perioadă elemente care nu prea lipsesc de la aceasta. Multă lume optează pentru astfel de mărturii, însă ce sunt acestea și care este rolul lor?

Ce sunt mărturiile?

Mărturiile de nuntă sunt, de fapt, mici suveniruri sau cadouri pe care mirii le oferă celor care au avut onoarea de a participa la această zi importantă din viața lor. Acestea pot fi considerate ca un fel de mulțumire oferită în schimbul prezenței, dar sunt și un mic cadou oferit participarea la nuntă.

Originea mărturiilor

Se pare că aceste mărturii provin din țările mediteraneene și din zona Europei centrale și constau într-un pachețel care conține câteva bomboane dulci sau chiar mici prăjiturele. Dacă aceste mărturii nu erau oferite pe parcursul nunții, mirii erau obligați să le trimită invitaților la domiciliu, după ce se întorceau din luna de miere după maximum o lună de la data ceremoniei.

Aceste bomboane sau prăjiturele erau împachetate în cutiuțe frumos ornate, unele fiind chiar confecționate din materiale prețioase cum sunt aurul sau argintul, sau în mici săculețe. Chiar și logodnicul oferea viitoarei sale soții o astfel de cutie frumos decorată pentru a-i demonstra afecțiunea care i-o poartă, prosperitatea și toate dorințele care sunt firești unui viitor cuplu de căsătoriți.

Ce mărturii sunt oferite în ziua de azi?

În zilele noastre, mărturiile nu constau neapărat în bomboane sau prăjituri, fiind oferite sub diverse forme.

Astfel, cuplurile proaspăt căsătorite pot opta pentru diverse mici obiecte decorative însoțite de un bilețel care să cuprindă un mesaj de mulțumire, sticluțe mici de băuturi, flori care se prind în piept nuntașilor și tot felul de accesorii care au scopul de a le aminti de acest eveniment important celor care au participat la nuntă.

Fiecare cuplu alege mărturiile în funcție de obiectele și accesoriile care le sunt pe plac, însă cele mai des întâlnite mărturii rămân bomboanele, cinci la număr, care au rolul de a fi un simbol al sănătății, prosperității, fertilității, fericirii și longevității.

Dacă mărturiile sunt de forma micilor accesorii formate din flori care se prind la pieptul invitaților, acestea au rolul de a sugera sprijinul celor prezenți pentru noua familie care ia naștere.

Când și cum sunt oferite invitaților aceste mărturii?

De regulă, aceste mărturii trebuie așezate pe mesele la care vor sta invitații înainte ca aceștia să sosească la locația unde va avea loc petrecerea. Se așază fie pentru fiecare familie în parte, fie pentru fiecare invitat în parte, având în vedere faptul că în ziua de azi sunt persoane care nu vin însoțite de un partener sau o parteneră.

Dacă totuși mirii nu vor așeza pe mese aceste mărturii, le vor oferi fiecărui invitat în parte atunci când sosește la locație sau la finalul petrecerii, când pleacă acasă.

Există și posibilitatea care a fost menționată anterior, și anume să ofere aceste mărturii la întoarcerea din luna de miere, dar să nu fie depășit termenul de maximum o lună după ce a avut loc nunta…

Scopul acestor mărturii este acela de a simboliza mulțumirea mirilor față de acele persoane care au participat la importantul eveniment din viața lor, mulțumire care constă într-un obiect material oferit pentru a le aminti invitaților de evenimentul la care au luat parte.Loading..
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.