Coafuri de mireasa: cocul spaniol - Mireasa Perfecta.ro

Coafuri de mireasa: cocul spaniol

0 Comentarii

Cocul spaniol se regaseste sub o multime de stiluri care merg adaptate foarte bine pentru nunta. In acest articol, te invitam sa le descoperi si sa iti alegi coafura favorita! Exista o varietate de coafuri de mireasa cu coc spaniol, care au fost facute celebre de catre dansatoarele de flamenco din Spania. Atunci cand interpreteaza arta eleganta si romantica specifica acestui tip de dans, ele poarta o costumatie traditionala, celebra cu precadere in regiunea Andalucía, care se afla in zona de sud a Spaniei. Pe langa rochiile deosebite cu volanase, dansatoarele flamenco poarta si tocuri inalte, iar parul il au prins intr-un coc neted accesorizat cu flori.

coafura coc spaniol cu trandafiri

Cocul spaniol clasic trebuie sa fie solid, incat coada sa se ajusteze cu putere, intrucat se realizeaza tragand parul in spate, dupa care se formeaza o coada de cal cu carare pe mijloc. Este de preferat ca femeia sa aiba parul lung, pentru a favoriza volumul cocului; daca, in schimb, parul este mai fin sau scurt, suvitele pot fi utilizate pentru a crea volum. Deseori, se formeaza un ochi amplu din par, sau un tip de rozeta din trei rasuciri la baza gatului. Cand se poarta cocul, in general se lasa libera cate o suvita de par pe fiecare parte, care formeaza o bucla dupa urechi. Stilul se completeaza in acelasi mod cu modele inserate in coc, de multe ori intr-o parte.

Coafura mireasa coc spaniol

Cand vine vorba despre coafuri de mireasa cu coc spaniol, acestea se numara printre stilurile care sunt cel mai usor de facut, nefiind neaparat nevoie de o alta persoana care sa ofere o mana de ajutor. Cocul trebuie sa fie neted si elegant. O versiune speciala apare sub forma unui coc impletit la ceafa, ce reflecta atat aerul modern al zilelor noastre, dar care pastreaza totusi esenta Spaniei, de unde este inspirat.

In mod traditional, atunci cand se adopta coafuri de mireasa cu coc spaniol, se obisnuieste sa se prinda o floare mare dupa ureche sau in spatele capului sau sa se poarte un anumit tip de voal, pentru un aspect teatral si elegant, ori o diadema cu specific spaniol. Coafurile de mireasa cu coc spaniol se potrivesc femeilor de orice varsta, iar cocul este structurat in asa fel incat sa permita atasarea voalului (care seamana cu un sal), insa trebuie sa fie din dantela, in colturi, si sa creeze efectul de cascada.

coafuri spaniole pentru mireasa

In cazul in care nu iti doresti un look traditional spaniol in ziua nuntii, poti adauga doar o nota subtila prin coafura, pastrand restul aspectului contemporan. Femeile care nu vor sa poarte voal isi pot decora coafura cu perle, o bentita din dantela vintage sau cu o diadema cu specific spaniol.

De asemenea, se pot inspira si din cultura deosebita a Spaniei – de exemplu, miresele din vechime purtau coronite de flori de portocal atunci cand nunta avea loc vara; poti adapta anumite elemente din flamenco precum volanase sau bijuterii pentru a orna cocul. Nu te teme sa alegi una dintre coafurile de mireasa cu coc spaniol care sunt mai incarcate, deoarece este ceva specific traditiei lor…

Penélope Cruz coc spaniol coafura coc spaniol pentru mireasa modele de coc spaniol pentru mireasa coafura cu coc spaniol mireasa modele coc spaniol mirese mirese cu coc spaniol coafuri coc spaniol mireasa modele de coafuri cu coc spaniol coc spaniol pentru mirese coafuri de nunta coc spaniol Coafuri de mireasa cu coc spaniolCopy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.