Torturile de mireasa realizate din frisca sunt unele dintre cele mai cunoscute, frisca fiind cel mai vechi tip de ornament al cofetarilor din toate timpurile. Insa daca va decideti sa aveti la nunta un tort ornat cu frisca si nu vreti ca produsul final sa arate banal; incercati sa diversificati culoarea si aspectul tortului prin punerea in aplicare de noi tehnici. Tortul de mireasa poate fi decorat cu frisca alba sau colorata, flori naturale sau artificiale, perlute comestibile sau figurine cu cei doi miri, sau, daca aveti o imaginate bogata, puteti folosi orice alt tip de ornament pe care il doriti.
Totusi, trebuie sa luati in calcul si faptul ca frisca este un ingredient perisabil si care isi pierde foarte usor consistenta, deci incercati sa cereti maestrului cofetar sa foloseasca frisca vegetala; iar tortul sa fie tinut doar in spatiu frigorific pentru a nu preintampina probleme.
In ultimul timp, frisca a fost inlocuita cu alte ingrediente, sau se folosesc diverse ingrediente pentru a i se oferi o stabilitate, de cele mai multe ori se foloseste gelatina, sau, mai nou, unii cofetari folosesc o metoda speciala de inghetare pentru a i se oferi consistenta si a rezista mai mult timp.
Frisca poate fi folosita ca glazura pentru decorarea unui tort, dar se poate folosi ca si crema pentru umplerea tortului.
Personalizarea tortului de mireasa realizat din frisca se poate face prin folosirea unor culori in ton cu tematica nuntii, prin ornarea cu fructe proaspete, cu flori naturale, cu ciocolata sau prin adaugarea unor ornamente.
In esenta, tortul de mireasa cu frisca este un produs destul de delicat, si se recomanda ca umplutura sau crema din interiorul tortului sa fie speciala, pentru a nu avea surprize. Se vor folosi creme pe baza de nuci, mascarpone, fructe, cicocolata.
De cele mai multe ori, frisca folosita pentru torturile de mireasa este aromata cu extract de vanilie, dar daca doriti sa iesiti din tipare, puteti folosi arome de whisky, zmeura, capsuni, fragi, cirese, fructe de padure, lamaie, portocale, ciocolata, cafea, expresso, rom, migdale, fistic, tiramisu.
Sugestii de torturi de nunta realizate din frisca
• Tort de frisca ornat cu fructe proaspete: capsuni, cirese, kiwi, portocale;
• Tort de frisca ornat cu flori naturale;
• Tort de frisca ce este colorat;
• Tort de frisca asezat pe suport special;
• Tort de frisca ornat cu ciocolata;
• Tort de frisca decorat cu diverse figurine din zahar fondant sau pasta de zahar;
• Tort de frisca ornat cu nuci sau migdale;
• Tort de frisca in diverse forme si modele;
• Tort de frisca decorat cu caramel;
• Tort de frisca si iaurt;
• Tort de frisca ce contine si fructe, piscoturi…