Modelele de tort de nunta cu fructe vor fi mereu favoritele invitatilor, in ciuda faptului ca in ultimii ani au fost considerate demodate. Moda insa a revenit, iar modelele de tort de nunta cu fructe sunt iarasi foarte cautate si apreciate. Fructul predominant este folosit drept garnitura sau chiar pentru a decora tortul de nunta. Pentru modelele de tort de nunta cu fructe, se poate folosi orice tip de fruct. In special fructele de padure ofera un aspect inedit tortului de nunta, datorita contrastului dintre glazura si culorile vibrante ale acestora.
Dar pana la urma, ziua nuntii este o zi cu adevarat speciala, astfel incat atunci cand trebuie sa va decideti in privinta unui model de tort cu fructe, este de preferat sa va documentati inainte.
– Tortul de nunta cu capsuni: aceste torturi cu siguranta iti pot aminti de bucuriile verii. Capsunile proaspete, aranjate pe straturile tortului impreuna cu delicioasa crema Mascarpone ofera un gust revigorant.
– Tortul de nunta cu mere: din timpurile cele mai vechi, merele sunt considerate un simbol al iubirii, feritilitatii si abundentei. Legeneda spune ca zeita Gaia i-a oferit nepoatei ei in dar un mar de aur, la nunta acesteia cu Zeus.
– Tortul de nunta cu piersica: nuanta delicata a piersicii invelita in zahar pudra adauga culoare intr-un mod elegant tortului in totalitate alb.
Cum sa iti decorezi propriu tort de nunta cu fructe in noua pasi:
In primul rand, vei avea nevoie de fructe, un cutit, prosoape de hartie, zahar fin, albusuri sub forma de pudra, o perie mica de vopsit, doua boluri si hartie de pergament.
Instructiuni:
1. Spalam fructele si le stergem cu atentie cu un prosop de hartie. Dupa ce le-am sters, lasam fructele intr-un loc aerisit, timp de o ora.
2. Cernem zaharul pentru a indeparta toate eventualele imperfectiuni, dupa care il punem intr-un bol.
3. Presaram albusul sub forma de pudra intr-un bol ce contine apa calda, in care il lasam timp de trei-patru ore. Aceasta metoda permite albusului sub forma de pudra sa se dizolve mai lent.
4. Amestecam in bol pentru a ne asigura ca albusul s-a dizolvat complet.
5. “Pictam” fiecare fruct in parte cu un strat subtire de albus. Tinem fructul deasupra unui bol, pentru a se scurge surplusul.
6. Asezam fructele intr-un bol plin cu zahar, pentru a se presara, astfel, pe toate partile.
7. Pentru a asigura uscarea completa a fructelor, le asezam pe o hartie de pergament.
8. Dupa ce fructele s-au uscat, grupam cateva dintre ele in centrul tortului. Principiul dupa care ne ghidam in asezarea restului de fructe pe tort este pozitionarea acestora in grupuri de cate trei sau cinci.
9. Asezati fructe suplimentare pe marginea tavii, la baza tortului, pentru a oferi un aspect elegant.
Fructele adauga stralucire modelelor de torturi de nunta. Dupa aplicarea glazurii, creativitatea este singurul atu in a lua decizia corecta in privinta fructelor potrivite…