Organizarea nuntii de la A la Z - Mireasa Perfecta.ro

Organizarea nuntii de la A la Z

0 Comments

Organizarea nunții de la A la Z necesită cunoașterea tuturor resurselor, bugetului, numărul invitaților și multe altele. Pentru că știm cât este de complicat să planificăm și să ajungem la un rezultat care ne face fericiți, am pregătit o listă completă cu pașii pe care trebuie să îi urmăm de-a lungul unei perioade îndelungate, înainte de marele eveniment.

Angajarea unui profesionist în acest drum către îndeplinirea visului simplifică organizarea nunții de la A la Z, întrucât acesta va ști cu precizie ce este de făcut în fiecare moment.

În cazul în care ne dorim ca totul să fie pus la punct de noi, avem câteva idei care vor ajuta în organizarea nunții de la A la Z.

Ce facem înainte cu șase-opt luni?

1.    Alegerea anotimpului și datei:
Atâția oameni, atâtea preferințe și dorințe. Fiecare cuplu dorește ca nunta să aibă loc într-un anumit anotimp. Știm cu toții că iarna este magnifică prin felul în care „îngheață” momentele și parcă totul se oprește în loc, primăvara aduce totul la viață și alătură evenimentului multă prospețime, toamna e nostalgică și transformă nunta într-un moment magic și arămiu, iar vara hrănește speranțe și adună zâmbete de la fiecare suflet.

Alegerea anotimpului este, deci, o chestiune de preferință personală. Aproximarea cât mai exactă a datei este, de asemenea, importantă, întrucât cunoașterea zilei ne face mai responsabili pentru lista de invitați și buget.

2.    Bugetul:
În organizarea nunții de la A la Z, unul dintre pașii ce au prioritate este alegerea bugetului. Ce ne dorim de la evenimentul acesta? Vrem să fie spectaculos sau o sărbătoare liniștită? Luând în considerare toate aceste aspecte, se ajunge la o anumită sumă pe care suntem dispuși să o alocăm.

3.    Tema nunții:
În momentul în care adăugăm o temă petrecerii noastre de nuntă, totul surprinde prin originalitate și inedit. Această alegere însă nu este chiar atât de simplă, întrucât gusturile se pot schimba de la o zi la alta. Trebuie consultat partenerul de viață, pentru a putea ajunge la o temă finală.

4.    Lista invitaților:
Un invitat, un meniu. Este foarte important să cunoaștem încă din primele momente în care începem să organizăm nunta care ar fi numărul de oaspeți așteptați la eveniment. Acest lucru ajută foarte mult în coordonarea bugetului.

5.    Cununia:
Acest moment este magic și implică multe credințe și obiceiuri. Este indicat să alegem biserica și preotul atât de devreme, pentru ca mai apoi să discutăm toate detaliile legate de acest moment.

6.    Pregătirea morală pentru căsătorie:
Fiind un moment important în viața omului, un ritual de trecere, de fapt, de la o etapă la alta, pregătirea morală a celor doi tineri este extrem de importantă în organizarea de la A la Z a nunții. Fiecare om are nevoie de un timp de gândire, timp de conștientizare a pasului care urmează să fie făcut. Putem să avem tot ce ne dorim dacă știm ce să alegem, așa că orice dubiu în legătură cu viitoarea nuntă trebuie luat în considerare și gândit la rece!

7.    Sport:
Oricine s-a visat în acea zi perfectă, în acea rochie minunată. Dar, uneori, există obstacole. Câteva kilograme în plus nu reprezintă un capăt de lume; abonarea la o sală de sport înainte cu șase luni de marele eveniment traduce o certitudine. Care este aceea? În ziua nunții, corpul dumneavoastră va fi tonifiat și veți arăta minunat!

•    Ce facem înainte cu șase-patru luni?

1.    Locația:
Restaurant, sală de petrecere, castel, plajă… Alegerea locației se face în funcție de preferințele cuplului:
•    dacă ne dorim ca evenimentul să se creioneze într-un restaurant, atunci trebuie să știm că nu este chiar atât de ușor să găsim unul;
•    dacă ne dorim ca petrecerea de nuntă să se desfășoare într-un castel, atunci trebuie să contactăm autoritățile și să închiriem acel spațiu care aparține domeniului public;
•    dacă ne dorim ca evenimentul să se desfășoare pe o plajă, trebuie să ne gândim din timp care sunt plajele publice care acceptă asemenea petreceri.

Oricare ar fi alegerea noastră, aceasta trebuie gândită din timp!

2.    Meniul:
Impresionăm prin gust! Meniul este un element important care satisface invitații, iar acesta ne va ajuta și în calculele ulterioare referitoare la buget.

3.    Rochia de mireasă:
Rochia de mireasă este visul oricărei femei. Când trebuie să alegem rochia de mireasă, trebuie să luăm în considerare formele corpului, prețul și dorința interioară care s-a născut în imaginația oricărei viitoare mirese.

4.    Încălțăminte și accesorii:
Cine s-a visat în rochie de mireasă fară o pereche de cercei care strălucesc în jocul de lumini din noaptea nunții? Cine nu și-a imaginat perechea perfectă de pantofi care așteaptă undeva să fie cumpărata? O ținută impecabilă necesită combinarea accesoriilor cu o pereche de pantofi potrivită.

5.    Luna de miere:
Aici intervine din nou dorința cuplului. Tot ceea ce contează este magia care va trona peste acea perioadă. Alegerea locației și bugetul pentru luna de miere sunt strict legate de preferințele tinerilor.

6.    Martorii și nașii:
Persoane deosebite, oameni pe care îi vom avea alături o viață întreagă. Datorită misiunii lor speciale, aceștia trebuie aleși cu înțelepciune și inimă.

•    Ce facem cu patru-două luni înainte?

1.    Invitații și bomboniere:
Primul impact apare la vederea invitațiilor. Acestea trebuie să surprindă printr-o eleganță aparte. De asemenea, obținem o impresie bună și în momentul în care pregătim surprize invitaților. Bomboanele reprezintă un dulce care aduce un zâmbet… până la urmă, asta este ceea ce ne dorim, așa este? Design-ul bombonierelor este important, întrucât acesta trebuie să se potrivească decorului.

2.    Prezentatorul și muzicienii:
Un așa eveniment are nevoie de o persoană care știe cum să întrețină atmosfera, o persoana pregătită să ridice lumea în picioare prin vorbele sale. Muzica este un element important care creează atmosferă. Angajarea unei formații sau chemarea unui artist reprezintă metode care susțin buna desfășurare, reușita unui asemenea eveniment.

3.    Primul dans conjugal:
Coordonare, dragoste, muzică, vals. Acest moment se scaldă în romantism. Deoarece trebuie să fie perfect, viitorii soți trebuie să se înscrie la câteva ședințe de dans, pentru a fi siguri că totul va ieși perfect!

4.    Fotografii și video:
Momentele unice trebuie să rămână undeva în sufletul nostru, nimeni nu este trist dacă asemenea clipe rămân într-un album. Pentru a fi siguri că nimic nu se pierde, avem datoria de a angaja un fotograf care să fie pregătit să surprindă emoțiile!

5.    Decorarea evenimentului:
În cazul în care am ales tema petrecerii de nuntă, angajarea unei echipe de profesioniști pentru amenajarea sălii reprezintă o alegere potrivită.

6.    Automobilul pentru nuntă:
Limuzine, automobile din alte timpuri, trăsura cu cai… toate aceste variante au în substrat mult romantism. Totul depinde acum de alegerea viitorilor soți.

•    Ce facem cu două luni, până la o lună înainte?

1.    Verighetele:
Intuiția dictează această alegere. Fiecare cuplu urmează să își aleagă simbolul legăturii lor. Verigheta poate fi clasică, modernă sau personalizată.

2.    Costumul mirelui:
Această alegere se face în legătură strânsă cu rochia aleasă de mireasă. Cei doi trebuie să pară un întreg, iar din acest motiv potrivirea trebuie să fie perfectă.

3.    Buchetul miresei și butonierele mirelui:
Un element tradițional și un accesoriu special. Acestea trebuie luate obligatoriu în calcul, întrucât traduc originalitatea cuplului, în concordanță cu obiceiuri vechi.

4.    Coafura și machiajul:
Avem pantofii, rochia, costumul și accesoriile. Ce lipsește pentru a avea acea strălucire de vis? Coafura și machiajul reprezintă două elemente care alăturate promit succesul!

5.    Domnișoarele de onoare:
Cine sunt aceste domnișoare de onoare? Dragele de ele o ajută pe mireasă să se îmbrace în ziua nunții. Potrivirea nuanțelor între rochiile lor și rochia miresei dă dovadă de un gust fin în privința modei.

•    Ce facem cu patru-două săptămâni înainte?

1.    Tortul miresei:
Vorbeam mai devreme de accesorii. Cu siguranță, tortul este cel mai important accesoriu din timpul petrecerii de nuntă.

2.    Focurile de artificii:
Acestea dau de veste în jur că dumneavoastră împreună cu partenerul de viață v-ați unit destinele. Sunt importante și spectaculoase, nu trebuie uitate!

3.    Invitații care „nu-s de acasă”:
Poate există unele persoane care își doresc enorm să răspundă pozitiv invitației dumneavoastră în ceea ce privește petrecerea de nuntă, dar nu sunt din localitatea respectivă. Pentru acestea trebuie să pregătim cazare, tocmai pentru a se simți confortabil.

•    Ce facem cu două săptămâni, până la o săptămână înainte?

1.    Salonul de frumusețe:
Este importantă relaxarea înainte de ziua cea mare, întrucât fața dumneavoastră trebuie să radieze de fericire.

2.    Planul din marea zi:
La școală aveam un orar, pe care vi-l amintiți cu siguranță. Iată, a venit momentul în care să ne pregătim cu exactitate fiecare activitate din ziua cea mare.

3.    Petrecerea burlacilor:
După o asemenea perioadă stresantă, petrecerea aceasta oferă relaxarea care poate elimina gândurile negative prezente la viitorii soți.

•    Ce facem cu șapte-trei zile înainte?

1.    Vremea:
Vremea capricioasă… niciodată nu vom putea ști precis care sunt schimbările care pot apărea, însă este binevenită o verificare a prognozei meteo.

2.    Geanta miresei:
Emoțiile și stresul din ziua cea mare sunt elemente inevitabile. Geanta aceasta trebuie pregătită din timp!

•    Ce facem cu trei zile, până la o zi înainte?

1.    Verighetele:
Nu ne dorim ca acestea să se piardă. Recomandăm să fie puse în geantă cu două zile înainte.

2.    Odihna și starea de spirit:
Acest moment este plin de bucurie și ne face să radiem de fericire, dar este foarte obositor de susținut din punct de vedere organizatoric. Cei care s-au ocupat de organizarea nunții de la A la Z trebuie să își acorde orele de somn necesare!

Am încercat să cuprindem toate etapele necesare în organizarea nunții de la A la Z. Cu toate că totul pare „îmbibat în stres”, această perioadă este deosebită în viața fiecărui om…Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.