Codul bunelor maniere la nuntă

0 Comments

Bunele maniere trebuiesc dovedite oriunde mergi, fie că ieși la o cină la un restaurant, fie că ești invitată la cineva acasă sau ești chiar tu gaza cuiva.

Însă oare atunci când vine vorba de o nuntă, cum ar trebui să ne comportăm pentru a lăsa o bună impresie față de ceilalți invitați, în special față de miri? Iată câteva sugestii de care să ții cont.

Regula numărul 1: Confirmarea prezenței

Dacă nu vei avea bunul simț să faci acest lucru, cum altfel vei avea parte de un loc rezervat pe numele tău? Este un gest de respect față de miri pentru ca aceștia să se poată pregăti corespunzător.

Privește-l ca o mână de ajutor pe care le-o acorzi acestora.

Regula numărul 2: Alege ținuta corespunzătoare

Nu uita că este o nuntă și nu o seară în club. Nu alege acele rochițe care au un decolteu foarte „generos” sau care sunt foarte scurte, trebuie să ai o ținută decentă și nu una prin care lumea să te confunde cu o animatoare!

Cel mai important aspect din acest punct de vedere: nu purta o rochie albă. Nu este momentul tău și nu trebuie să eclipsezi mireasa, toată atenția trebuie focusată asupra ei.

Regula numărul 3: Nu te grăbi și nu te lungi cu urările

În momentul în care vei intra în sala de petrecere, trebuie să ai răbdare ca mirii să onoreze prezența tuturor invitaților. La rândul tău, va trebui să le transmiți cele mai frumoase urări, însă nu trebuie să le răpești foarte mult timp, nu ești singurul lor invitat.

Regula numărul 4: Cum să te comporți la masă

Cu siguranță nu trebuie să mănânci până la refuz. Trebuie doar să guști din felurile de mâncare și nu să mânănci cât pentru următoarele 3 zile.

Nu trebuie să mesteci foarte zgomotos pentru a nu atrage atenția celorlalți invitați de la masă și nici nu trebuie să exagerezi cu băutura.

În ceea ce privește tortul, cu siguranță nu trebuie să pleci până ce acesta nu este servit.

Regula numărul 5: Cadoul de nuntă

Mereu trebuie să oferi un cadou mirilor și trebuie să îl inmânezi acestora pe parcursul petrecerii, sau să îl așezi în locul special amenajat pentru acestea.

Nu uita să alături cadoului și o felicitare pe care să fie transmise câteva urări și numele din partea cui provine. Este destul de greu pentru miri să dea cu banul pentru a identifica din partea cui provine un cadou nesemnat.

Dacă cadoul tău nu constă în bani ci într-un obiect sau orice altceva, nu este indicat să-i întrebi pe miri pe parcursul petrecerii dacă sunt mulțumiți de acesta. Poți să fii sigură că cu prima ocazie îți vor mulțumi pentru el.

Regula numărul 6: Plecarea

Dacă crezi că a sosit momentul să părăsești petrecerea nu trebuie să pleci fără să îți iei rămas bun de la miri, indiferent dacă pleci după două ore după ce aceasta a început sau dacă vei pleca abia în zorii dimineții. Dacă vezi că aceștia sunt ocupați atunci când vrei să faci acest lucru, ai puțină răbdare și revino mai târziu.

Este indicat ca în acest moment să le transmiți încă o dată toate gândurile bune și să îți iei la revedere.

Tu ții cont de bunele maniere atunci când participi la o nuntă?Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.