Semnificatia florilor din buchetul de mireasa | Mireasa-Perfecta

Semnificatia florilor din buchetul de mireasa

0 Comments

Florile au fost intotdeauna unul dintre cele mai vechi mijloace de a exprima emotiile si de a arata recunostinta, dragostea sau respectul. De aceea, intelegerea semnificatiei fiecarui soi de floare poate adauga o dimensiune emotionala sau spirituala alegerilor tale. Buchetul de mireasa este simbolul uneia dintre cele mai marcante si bine inradacinate traditii. Daca doresti ca buchetul de mireasa sa trasmita un anumit mesaj, poti alege florile buchetului in functie de semnificatia lor.

Iata cele mai folosite flori in aranjamentul buchetului de mireasa, impreuna cu semnificatiile lor.

  • Trandafirii. Ca floare arhetipala si simbol al dragostei si aprecierii, trandafirul nu si-a pierdut frumusetea si semnificatia timp de sute de ani. Culorile trandafirilor pot avea si ele semnificatii diferite, rosul simbolizand iubirea sincera, respectul, curajul si pasiunea, in timp ce albul inspira dragostea spirituala si puritatea. De asemenea, trandafirii roz semnifica gratia si nobletea. Trandafirul este o floare ideala pentru buchetul de mireasa.

  • Alstroemeria. Aceasta floare seamana cu un crin in miniatura si este denumita adesea „Crinul peruvian” sau „Crinul incasilor”, numele fiind dat dupa descoperitorul ei, baronul Claus von Alstromer, un baron suedez care a colectat semintele intr-o excursie in Spania in 1753. In prezent, aceasta floare este foarte raspandita si poate fi gasita intr-o gama variata de culori: de la alb la galben auriu, portocaliu, roz, rosu, violet sau lavanda. Aceasta floare reprezinta apropierea si devotamentul, ceea ce o face potrivita pentru buchetul de mireasa.

  • Bujorul. Cu o istorie in spate ce dateaza de mii de ani, nu e de mirare ca, originea bujorului este consemnata in mitologia mai multor popoare. Una dintre legende spune ca bujorul este numit dupa Paeon, un medic al zeilor, care ar fi primit floarea pe Muntele Olimp, de la mama lui Apollo. O alta poveste ne spune despre acelasi medic care a fost “salvat” de la moarte impreuna cu alti muritori, fiind transformat in floarea pe care o stim astazi – bujorul. Floarea de bujor semnifica romantism, dar in acelasi timp si prosperitate…

Alege un buchet de mireasa care, la evenimentul unic al casatoriei, sa reprezinte intr-un mod impresionant dragostea si afectiunea, prosperitatea si nobletea. Pentru o nunta memorabila, alege un buchet de mireasa unic!Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.